Café Konditorei Aida Prousek

Ännu ett Café har besökts,  nämligen Café Konditorei Aida Prousek på Porzellangasse i nionde bezirk.
Har berättat tidigare om Aida Café t.ex. Café-Konditorei Donau Zentrum och Café-Konditorei Aida Landstrasse,

Varför just nu detta små mysiga Aida Café, lite för att det just såg så där småskaligt ut. Lite som hemma fast ute skulle man också kunna säga. Detta Café är inte specielt stort men tillhör sedan 1913 kedjan Aida Café, som är ett franchise kedjeföretag här i Wien.

Stilmässigt så är det ingen skillnad mellan alla Aida Caféer, här återfinner vi dom vita stolarna, dom små borden, den rosa inspirerande interiören och den rosa vita logotypen. Precis här på detta lilla Café så får man just den där hemma känslan, rummet är inte så  mycket större än ett lite större vardagsrum. Gemytlighets känslan kryper på en ganska omgående och så skall det sägas att kyparna för dom var vid tillfället två till antalet, riktigt service inriktade. Skall kanske tilläggas att det vi utgår ifrån är Österrikiska mått sätt när vi talar om serviceinrikting.

Tårtutbudet ser likadant ut även här som på dom andra ställena jag har skrivit om, och även här är de riktigt goda. Glutenfria alternativ börjar komma mer och mer, så även på Aida Caféerna.

Café kulturen är slående, den liksom genomsyrar allt och alla caféer. Bra eller dåligt kan man fundera över, mestadels skulle jag vilja påstå att det är av godo. Även om kyparna kan vara lite grumpy, men med ett leende och att man åtminstone försöker beställa på landets språk, alltså inte hög tyska, engelska så kommer även dessa grumpy kypare att tina upp och le tillbaka.

Kaffet är även här av fullt godkänd kvalitet. Espresson eller som det heter här Kleiner/Grosser Schwarzer var god och

På det här Caféet så hade man tyvärr inget fritt Wifi, dock så fans det mer än tillräckligt med dagstidningar och veckotidningar att läsa.

Vill verkligen slå ett litet slag för Caféet här, visst det är inte det största eller det bästa men det är mysigt, och jo kyparna kan le och vara både roliga och trevliga. Har ni vägarna förbi på Porzellangasse så ta er tid och titta in, om inte annat för att vila benen på eran promenad runt i nionde Bezirk.

Totalbetyg: 3,6
Adress: Porzellangasse 60, 1090 Wien
Webbsida: http://www.aida.at


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *