Café Aida

Har berättat tidigare om ett Café ur Aida kedjan, nu är det dags igen. Denna gång så har Aida på Landstrasse Hauptstrasse fått besök.

Även om nu miljön är mycket detsamma här som på så många andra Aida Caféer, så vill jag ändå slå ett slag för just detta Café. Borden är små fyrkantigt vita tillsammans med lika moderna stolar att sitta på, vilka i sin tur är rätt sköna. Det går att sitta länge utan att man blir tillsagd om att gå eller beställa mera ur deras gedigna sortiment. Som några andra klassiska Caféer så har även detta blivit förlagt till ett hörn av huset det ligger i. Vilket då gör att man får två stycken tungor att sitta vid. Dom flesta platserna ligger givetvis utmed ytterväggarna, där man har gott om smala fönster nischer.

Man har några glutenfria alternativ, läs två stycken. Dels har dom en nöttårta som är riktigt god och dels så har man en liten kaka Macroni som också är glutenfri.
Vad det gäller annars här så det nog mycket till den som skall äta, men en kaisertorte eller en shokotorte är aldrig helt fel. Deras espresso är helt ok, den har god smak och håller med en bra beska. Dock saknas krämigheten och lite av styrka, annars är den bra. Även deras Cappuccino är av god klass.

Dagstidningar har man för utlåning till sina kunder. Det finns i vart fall tre sorters Österrikiska dagstidningar och i vart fall en Tysk dagstidning att tillgå. Man har likaså ett fritt WiFi som kunderna kan få tillgång till.

Personalen är riktigt trevlig här, dom är rätt effektiva och kan också kosta på sig ett skämt eller två. Ett ställe där det mestadels är lokalboende som kommer hit och sitter. Visst hittar en och annan turist hit också men dom är få. Här kan man också betala med kort, dom vanligaste fungerar bra (Visa, MasterCard, Maestro). Men som på många andra ställen i Wien så är det enklast med kontanter, och det går dessutom snabbast att betala så.

Totalbetyg: 3,5
Adress: Landstrasse Hauptstrasse, 1030 Wien
Hemsida:


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *