Kaffe specialiteter i Österrike

Denna lista är över de kaffespecialiteter som man har i Österrike
De förtecknar vad man har att förvänta sig när man besöker ett Wienerhaus Café

  • Kleiner Schwarzer: Är en enkel espresso, med en blandning av Robusta och Arabica kaffesorter.
  • Grosser Schwarzer, eller Grosser Mokka: Är helt enkelt, en dubbel espresso.
  • Kleiner Brauner: Är en enkel espresso serverad i en liten kopp med en liten skvätt varm mjölk och mjölkskum för att göra den litet svagare än ”Kleiner Schwarzer”.
  • Grosser Brauner: Är dubbel espresso i en stor kopp med en skvätt varm mjölk och mjölkskum.
  • Melange: Är en enkel espresso med en dubbelt så stor mängd vatten blandad med lika del varm mjölk och serverad med mjölkskum. En Melange motsvarar ungefär en Cappuccino.
  • Einspänner: Är en enkel espresso, som man serverar i ett vattenglas och frikostigt toppad med vispad vispgrädde.
  • Maria Theresia Kaffee: Är en dubbel espresso serverad med Cointreau.
  • Fiaker: Är en Einspänner med en skvätt rom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *