Ströck Feierabend

Ströck Feierabend
Ströck Feierabend

Oj, hur börjar man här.
Detta är både ett bageri och ett Café-Vin bar ställe. Det första som slog mig när jag satt mig ner och försökte förstå servering och vad man har att erbjuda. Vilket var att här var man tvungen att själv gå in och beställa över disk, och att man sedan läs bör, inte måste bära undan sin kopp till närliggande ställ för disk.

Här sitter man både högt och lågt, med det menar jag att man kan sitta på barstolar med minimala pelarbord. Ryms visserligen två koppar kaffe på dom och möjligtvis en tårtbit. För jo man har tårtor här, dock har man ett mycket begränsat urval när vi kommer till glutenfritt. Men dom hade en tårta, en nöttårta. Inredningen är av ett klart mera modernare snitt här. Långt ifrån det där Café Haus atmosfären som man har vant sig vid. Visst var det rent och snyggt, men ingen servering vid borden.

Tog denna gång ingen espresso, ren espresso alltså. För som vi nu vet så innehåller en cappuccino en liten espresso. Kan rekommendera att man tar en extra ”shot” när man tar en cappuccino. Blir liksom lite mera smak på det hela då.

Ströck Feierabend
Ströck Feierabend

Här kan man inte låna några som helst tidningar men man har tillgång till fritt WiFi i alla fall.
Dom har satt upp en uteservering, det som blir minus även med detta Café och uteservering blir närheten till stor trafikerad väg. I detta fall Landstrasse Hauptstrasse, här passerar det rätt många fordon.

Här vill man visa att man kan ha kvalitet och smak, till låg miljöpåverkan  och för ett rimligt pris. Man vill påvisa att hållbarhet, regionalitet och resurshushållning inte bara är tomt prat. Dom vill verkligen att man skall känna sig hemma här på Bageriet-Caféet-Baren.

Något annat som man gärna trycker på, det är frukost. Här kan man som på så många andra ställen få en Wiener frukost. Fast här får du brödet mer eller mindre direkt från ugnen. Det om något borgar för färskt eller vad tror ni. Man har en idé om att allt skall vara närproducerat och Bio (Ekologiskt). Det gäller allt från kaffe till sista biten på pålägget. Gott och nyttigt. Om man frågar så har dom glutenfritt bröd, däremot som dom säger kan dom inte helt garantera att det inte fins glutensporer med i brödet.

Totalbetyg: 3,5
Adress: Landstraßer Hauptstraße 82, 1030 Wien
Hemsida: http://www.stroeck-feierabend.at/


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *