Restaurang Jonathan & Sieglinde

Restaurang Jonathan & Sieglinde
Restaurang Jonathan & Sieglinde

Tänkte att nu är det dags att frångå lite från Café temat, så här intog vi en liten mysig restaurang i Wien. Jonathan och Sieglinde är just den där charmiga lilla restaurangen beläget på Riemergasse. Man får här väldigt snabbt den där hemma hos köks känslan.

Vad kan då det innebära tro?
Jo, med dom vita furuborden så skapar man väldigt stil enligt, små kök med matplatser att sitta vid. Så här kan man få allt från ett enkelt bord för två till ett med flertalet sittplatser.
Det är enkelt och modulärt, med andra ord det går att ordna så att större och mindre sällskap kan samordnas i lokalen.

Deras tema är potatis och äpplen. Följaktligen innehåller alla rätter på menyn både och eller en av dessa ingredienser.
Vi testade bakad potatis med tillbehör och in kom två väl tilltagna portioner. Potatisarna var helt klart ungsbakade på korrekt sätt, dvs utan tillstymmelse till aluminiumfolie som bara gör den kokt och vattning. Utan skalet hade den rätta knapriga, lätt nötaktiga smak som bara kan uppnås i ugn.
Glutenfritt var inga problem, utan flera av rätterna på menyn uppfyllde det kravet. Här frågade vi om just glutenfritt och då visade det sig att alla rätter utom två var just glutenfria. 

Restaurang Jonathan & Sieglinde
Restaurang Jonathan & Sieglinde

Personalen är serviceminded och talar bra engelska. Hela restaurangen är rökfri. Och i vanliga fall finns även WiFi, även om det det en av gångerna vi var där låg nere. 

Läget är centralt bara ett stenkast från turiststråken. Men då det trots allt är en ”bakgata” är det lugnt och mängden turister behagligt liten. 

Rekommenderar starkt ett besök på denna resturang om ni befinner er i centrala delarna av Wien. Ligger som sagt lite bakom men ändå centralt.

Karta Jonathan & SieglindeBetyg: 3,6
Adress: Riemergasse 16, 1010 Wien
Hemsida:


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *