Kurkonditorei & Restaurant Oberlaa Stadthaus

Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus Entré
Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus Entré

Idag tar jag med er in till Centrala Wien igen, och denna gång så besöker vi Kurkonditorei & Restaurant Oberlaa Stadthaus.

Här inne i Wien hittar vi på Neuermarkt 16 detta Café-Kurkonditorei-Restaurant Oberlaa Stadthaus. Nu när det är sommartid så är det första som möter dig en ganska så stor uteservering, där allt är ordnat snyggt och prydligt. Man har även här stora parasoller som man sitter under, allt för att kunden skall få det så bra som möjligt.

Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus Montrarna
Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus Montrarna

Det andra som slår en när man går in i lokalen är två stora diskar med bakelser, tårtor, kakor och tårtbitar snyggt upplagda för att maximera smaklökarna. Man har servering här på entréplan men man kan också sitta en våning upp, där möts du ytterligare av en disk med allehanda godsaker. Synonymt för hela detta Café är hemtrevnaden, små fina fyrkantiga bord i brunt och marmorskiva med stolar runtom i trä och skin sits. Visst fins det också soffor att sitta i, även dessa går i mörkt trä och brunt skin.

Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus Små rum
Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus Små rum

Lokalerna är uppdelade i små rum, så även om alla bord och stolar är upptagna så blir inte ljudnivån särskilt störande. Hit kommer det många turister så här års, men dom flesta av dessa sitter utomhus. Vilket i sig gör att det nästan alltid går att få ett trevligt bord inomhus istället.

Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus
Kurkonditorei Oberlaa Stadthaus

Deras schoko mousse torte som dessutom är glutenfri är hur god som helst, dom har även en nöttårta som också är glutenfri. Nu tar jag som vanligt en espresso, och här kan man väl säga det är inte riktigt deras starkaste sida. Det här med kaffe och i synnerhet espresso bör de gå en kurs i, men allt annat kanon.

Deras service är som så på många ställen här i Wiens stadskärna lite sisådär. Just denna dag så fick jag verkligen bra service, inget alls att anmärka på. De var trevliga, rätt beställning till rätt bord, lite lagomt skämtsamma både på Engelska och Tyska. Frågade dessutom artigt om jag ville har fönstret öppet, vilket jag i det här fallet inte ville.

Kan absolut rekommendera detta Café Kurkonditorei Restaurant Oberlaa Stadthaus ett besök.

Totalbetyg: 4,3
Adress: Neuer Markt 16, 1010 Wien
Hemsidag http://www.oberlaa-wien.at/standort-1/

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *