Heuriger Mayer Am Pfarrplatz

Mayer am Pfarrplatz Entré
Mayer am Pfarrplatz Entré

Här har vi ett av de stora inneställena när det kommer till Heurigen i Wien Mayer am Pfarrplatz.

Ligger riktigt mysigt där ute i 19:e Bezirk, inne i ett litet smalt äldre område. Här finner vi också en liten kyrka som närmsta granne. Värt att nämnas är att just kyrkan är en av två romersk-katolska kyrkor i området. Dessutom så går just denna här tillbaka till 5:e århudradet vilket gör den till en av de få äldsta kyrkorna strax utanför Wien.

Mayer am Pfarrplatz Innergården
Mayer am Pfarrplatz Innergården

När vi kommer in på självaste Heurigen så slås man just av att det här en riktigt turistfälle nummer ett. massor av långa bord på innergårde, parasoller och markiser, samt självklart en dragspelsspelande herre. För någon sort humpa bumpa musik måste det visst vara för att underhålla gästerna. Nu har jag själv lite svårt med just det här. Kanske är det trevligt om man går ut just för detta, men jag tycker det mest bara är störande.

Mayer am Pfarrplatz
Mayer am Pfarrplatz

Lite längre in så finner man självaste restaurang platsen, här har vi också massor av bord men inomhus istället. Även här så underhålls man av någon form av musikant, nu kan det ju visserligen vara just densamma som var ute förstås. Nåja Vinet var sedvanligt förstagången Heurigen vin, billigt och lite surt.
Nu är visserligen smaken olika, men tycker man om nyskördade gröna äpplen så här har du stället att gå till för att dricka vin. Köket då? jodå dom har ett kök och det är upphöjt till nya astronomiska höjder. Stämmer nu detta, mja inte riktigt.

Mayer am Pfarrplatz
Mayer am Pfarrplatz

Till dom där astronomiska höjderna är det en väldigt bra bit kvar, men det dom har är ok, men inte mer.
Prisvärt är det väl visserligen, vilket i sig borde säga en hel del om maten.

Personalen verkar vara mer intresserade av att underhålla sig själva med varandra än att serva sina kunder. Kanske är det så när man är så ”populär” bland turisterna, för här skall det minsann upplevas något unikt Österrikiskt. Nu har dom en guidad tur man kan gå, visserligen så måste den bokas i förväg och att man är några stycken, den kan rekommenderas för de oinvigda.

Fritt WiFi finner du ej här, däremot så går det bra att betala med de vanligaste korten.

Totalbetyg: 3,2
Adress: Pfarrplaz 2, 1190 Wien
Hemsida: http://www.pfarrplatz.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *