Gasthaus am Spittelberg

Gasthaus am Spittelberg Entré
Gasthaus am Spittelberg Entré

Gasthaus am Spittelberg ligger lite utanför de centralaste delarna, strax bakom Museums Quartier. Det är ett litet Gasthau i de äldsta delarna av sjunde bezirk, området heter Spittelberg.

Restaurangen har en liten uteservering som dom flesta andra här i Wien. Den intogs dagen till ära, själva restaurangen inne är inte allt för stor den häller. Bestod mestadels av en gigantisk bardisk, i vart fall i dimension det övriga rummet. Mysighets faktorn är ganska så stor även här, man har lyckats skapa det där lilla extra vardagsrummet där man sitter och äter.

Gasthaus am Spittelberg Interiör
Gasthaus am Spittelberg Interiör

I övrigt inne i restaurangen så var det rent och snyggt. Borden var inte så stora men väldigt funktionella, så långbord var inte något problem att ordna. Sofforna är klädda i tyg, tyget i sig var rent och bra underhållet. Dock finner vi inga dukar på borden eller att det är för dukat. Utomhus i uteserveringen hade man lagt ut dukar, röda sådana för att matcha de stora parasollen som har satt ut där. Även här så var dukarna vid detta tillfälle rena, kan som sagt var inte säga om så är fallet senare eller om man byter dukar under dagen/eftermiddagen.

Hur var då kaffet?
Min sedvanliga espresso var av god kvallitet, kan rekommenderas. Den är kanske inte en som man åker dit enkom för men god var den. Krämig med en tydlig styrka och lagom beska.

Servicen kan man säkert säga en hel del om, här var den både bra och dålig. Sedvanligt som sig bör här i Wien så börjar man med att beställa vad man vill dricka. Så även denna gång. Sedan kom vi till självaste matbeställningen här blev det dock lite förvirring eftersom jag ville ha glutenfritt. Men det löste sig för min del.

Gasthaus am Spittelberg Uteservering
Gasthaus am Spittelberg Uteservering

Visserligen var servitören ensam när vi kom, och dom hade dom inte sådär jätte många gäster. Så det gick bra för våran del, maten fick vi beställa och det tog inte allt för lång stund innan den kom. Tallriken var ren, alltså inget spill på kanterna och maten var helt ok. Ingen stjärnrestaurang men för att vara ett gasthaus helt ok. Nu var det som sagt inte så många när vi var där, dom som hade kommit var inte turister utan lokalboende.

Prisnivåerna är helt modesta i sammanhanget, man får helt enkelt vad man betalar för.
Prisvärt? Ja det vill jag nog påstå i det här fallet.
Tyvärr så har dom inget fritt WiFi att tillgå, men grannen har och den når man om du sitter ute.
De tar dom vanligaste korten, så det går bra att betala med kort.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Spittelberggasse 5, 1070 Wien
Hemsida: http://www.gasthausamspittelberg.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Gasthaus am Spittelberg”

  1. Profilbild för Christina Wimpissinger
    Christina Wimpissinger

    Är det inte där kyrkan låg innan den flyttade till Gentzgasse?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *