Eissalon Tichy

Tichy Entre
Tichy Entre

Inte allt för långt från Centrum av Wien så hittar vi igen Eissalon Tichy.

Säga vad man vill om Eissalon Tichy men dom har några riktigt goda specialiteter. Ta bara för ett exempel deras aprikos ”marillen” knödel glass eller deras Hassnöts glass.
De här sorterna är deras stora flaggskepp när det kommer till glass. Deras övriga sorter är inte dåliga men dom kommer inte riktigt ända fram så att säga.

Tichy Marillen knödel
Tichy Marillen knödel

Denna glass salong delar oss besökare i två olika läger. Ett som tycker att detta är Den bästa av alla, och den andra som då är helt tvärt om. Jag skulle lägger denna glass salong någonstans strax över medel. Den har sina glimtar och några riktigt bra sorter. Däremot så får dom nog ta en kurs i hur man tillreder en espresso.

Jodå man kan få en espresso här också eller rättare sagt en mocca, vilket gör att även här så blir dom lite efter. Här hittar man inte heller något fritt WiFi, trots att det är välbesökt av turister och lokalboende. Inte heller fins det här några dagstidningar att låna.

Tichy interior
Tichy interior

Servicen på glassbaren kan definitivt förbättras. Här lever man verkligen på gamla lagrar och att det kommer hit en massa turister. Vilket visar sig i service andan här. Dom är i det närmaste riktigt oförskämda, det brukar visst sammanfalla med hur många gäster man har. Kan tänka mig att stressen är rätt hård på personalen. Men ljusglimtar fins det, en del som jobbar där måste ha gott charmskola innan dom började på Tichy.

En liten sammanfattning av historien runt Tichy Eissalon.
År 1952 så öppnar Kurt och Marianne Tichy sin allra första glassbar i en källarrestaurang i Simmering.

Tre årtionden senare så erhåller Tichy titeln Kommerzialrat, och sedan runt mitten av 70 -talet det Österrikiska riksvapnet. Senare under 70 -talet, eller närmare bestämt 1977 så öppnar man glassbaren på Reumannplaz.

Totalbetyg: 3,2
Adress: Reumannplatz 13, 1100 Wien
Hemsida: http://www.gastroweb.at/tichy


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *