Eissalon am Schwedenplatz

Eissalon Schwedenplatz
Eissalon Schwedenplatz

Nu när vi har sådant härligt sommarväder, så tänkte jag att vad passar inte bättre än att ta en glassbar denna dag.
Så sagt och gjort här blir det en av Wiens bättre glassbarer som presenteras.  Huruvida det är den bästa låter jag till var och en att avgöra. Skrivits om denna glassbar har det gjorts tidigare, här kan du läsa mer om det.

Eissalon am Schwedenplatz måste nog tillhöra en av de äldsta glassbarerna i Wien och en av de bättre.
Har man väl tagit sig hit till Wien så är detta ett ställe man bör pricka av på sin lista att göra i Wien.

Glassen här är alltid färsk, och görs på bra råvaror. Gillar man hasselnötter så tag och gå hit, deras hasselnöt glass den är hur god som helst. Himmelsk vet jag kanske inte men god. Man har här flera olika sorter, närmare bestämt 30 sorters glass och så har man alltid sex stycken dagens sorter på menyn.

Nu föredrar jag själv citronglass, vilket är också den som jag tar vart jag än kommer i Wien. När det gäller just citronglassen så är den just himmelsk här, i vart fall enligt mig.

Man har här en liten servering på ute och inne, nu blir dem väldigt fort fullbelagda så här under sommar tiden. Men väntar man en liten stund så brukar det alltid kunna lösa sig, det går att få bord trots allt. Annars är det mes vanligt att man tar med sig sin beställning och går ut och sätter sig någonstans i närheten. Finns ganska så gott om bänkar utanför, där man kan slå sig ner och avnjuta sin glass. Eller så flanerar man bara runt, kanske man tar sig en liten promenadtur upp bakom bland gränderna och besöker Griechengasse.

Totalbetyg: 4,0
Adress: Franz Josefs-Kai 17, Wien 1010
Hemsida: http://www.gelato.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *