Eis salon De Rocco

Eis Salon De Rocco Entré. Bildägare @De Rocco
Eis Salon De Rocco Entré. Bildägare @De Rocco

Nu när vi har en sådan härlig sommar dag här i Wien, så vad passar då inte bättre än att vi beger oss in i glass salongerna.
Dagen till ära så startar vi med en av de 15  bästa glass salongerna. De Rocco Eis salon, som ligger här i 18:e Bezirk på Kutschkergasse.

Interiört så betår den mestadels av en enda stor glassdisk, men man har några bord inomhus. Färgerna går i Beige vita väggar och orangefärgade soffor. Modernt så det slår kan man säga, men det är faktiskt rätt mysigt ändå att sitta här inne och äta sin glass. Nu kan man också dricka en espresso här, god är den också men glassen den är fantastiskt mycket godare.

Jodå man har en uteservering med rätt många bord så det brukar gå riktigt bra att få tag på ett bord. Som sagt det här är ett av de absolut bästa glass ställena i Wien.
Värt ett eget besök? Ja det är det. Är man i Wien så bör man ha varit här och ätit en eller annan glasskula. Kan rekommendera deras bitter schokolade ”mörk choklad” den är underbar. Det som är lite tråkigt med den det är den bara serveras under helgerna, men desto mera då. Dom har också andra sorter som går allt från det mer orientaliska till det mer normala Europa smakerna.

Eis Salon De Rocco
Eis Salon De Rocco

Här har man inget fritt WiFi inte heller har man några dagstidningar att låna medan man sitter och avnjuter en glass eller något annat.

När man har tagit sig hit så passa på att besöka Türkenschanzpark, det är inte jätte långt dit (ca 1,3 km) eller varför inte till Drottning Silvias församling i Wien (ca 300 m)

Hur tar man sig då hit?
Närmaste spårvagnslinje som man kan ta är 40 och 41, vilka utgår från Schottentor.  Stig sedan av vid Kutschkergasse, vik sedan runt hörnet och ni är framme. Man kan även ta U-Bahn 6 till Währingerstrasse/Volksoper, sedan tar man antingen spårvagn 40/41 en station eller så går man dom 400 metrarna det gäller (Währingerstrasse upp till Kutschkergasse).

Totalbetyg: 4,0
Adress: Kutschkergasse 40, 1180 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *