Café Strozzi

Café Strozzi Entrén
Café Strozzi Entrén

Hittade till detta trevliga Café lite mer av en slump, nu var det en trevlig slump dessutom.

Här på Café Strozzi finner man delar av menyn skriven på ytterväggen, dock är det inte i en lång rad utan det är utsrpitt över en liten större yta. Var verkligen smart och överskådligt. Det var nog den faktiskt som gjorde att här Caféet vill jag testa. Sagt och gjort intog alltså ett utebord på uteserveringen, var lite mycket folk här men ett bord var ledigt som sagt.

Café Strozzi uteservering. Bildägare @Café Strozzi
Café Strozzi uteservering. Bildägare @Café Strozzi

Efter en liten väntan började i vart fall min hjärna börja tänka inte en gång till. Men det löste sig relativt fort i alla fall, servitrisen började nog se en del skruvande så hon skyndade sig verkligen. Efter vissa språkförbistringar kom vi överens om att grillad halloumi på en grönsallad den är glutenfri, så den blev beställningen för dagen.

Café Strozzi Väggmenyn
Café Strozzi Väggmenyn

Den var riktigt god en bit var visserligen lite för mycket grillad men smakade gott ändå, salladen bestod av lite selleri, gurka, tomater två sorters bladsallad samt balsamvinäger. Även denna var riktigt god. Personligen skulle jag nog ha velat har pinjenötter ovanpå också, men men kanske nästa gång.

Café Strozzi Interior. Bildägare @Café Strozzi
Café Strozzi Interior. Bildägare @Café Strozzi

Tog min sedvanliga espresso som avslutning. Här blev jag faktiskt glatt överraskad över det faktum att man hade värmt koppen också. Nu höll espresson en perfekt temperatur och skummningen hade man lyckats med också, dock så var den lite i det svagaste laget men beskan satt som den skulle, sältan och söttman fins där men kommer inte riktigt fram som den skall. Överlag så var den god med viss utvecklings potential. Plus skall dom ha för koppen.

Café Strozzi Interior. Bildägare @Café Strozzi
Café Strozzi Interior. Bildägare @Café Strozzi

Var tyvärr aldrig in och tittade utan får här nöja mig med andrahands information. Dom har dagstidningar, inte som på Landtmann eller någon av de där riktigt stora men tillräckligt ändå.

Ett av dom Caféer som jag kan rekommendera att besöka. Värt ett eget besök i sig? Mja kanske inte så pass bra, men det är absolut värt att gå in och äta deras lunchmat om du har vägarna förbi. För priserna är humana och maten smakar bra.

Vill du däremot unna dig det där lilla extra så finner man mitt emot en något mer dekorerad restaurang ”Bernhauer” i vart fall om man litar på Falstaff. Kan vara värt en test, återkommer i vart fall med en recention om denna restaurang.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Strozzigasse 24, 1080 Wien
Hemsida: http://www.strozzi.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *