Café Restaurant Meierei i Prater

Det stora Riesenrad hjulet  @Photo owner Stephan Pruter
Det stora Riesenrad hjulet @Photo owner Stephan Pruter

När man är i Prater här i Wien, så har man också ett ganska så stort centrerat urval av Caféer och Restauranger att välja av. Det som lotten föll sig på under min vandring i Prater, det blev just detta Café & Restaurang Meierei. Det ligger lite bakom självaste nöjesfältet Praterstern, men alldeles utmed den stora huvudleden Hauptallé som går genom hela Prater området.

Vad är då Prater tro? Jo självaste Prater är ett enda stort parkområde  idag, det finns flera mindre lekparker. I Praterstern ligger bl.a. det stora Riesenrad hjulet, vilket också är en stor turistattraktion och en stor en symbol för Wien.
Prater var under många år endast tillgängligt för de Kejserliga släkterna själva, detta var deras jaktmarker.
Men under Kejsare Joseph den II år 1766, blev de Kejserliga jaktmarkerna tillgängliga för allmänheten. Här höll man också en Världsutställning 1873. Inför denna så byggde man upp en helt ny stad, nya Wien i princip. Man byggde nu en jätte stor Rotunda, som var 85 meter högt och hade en 110 meters omkrets. Varifrån två armar gick ut, som vardera genomskars av åtta tvär hallar. Denna huvudbyggnad kom att bli hela  930 meter lång och 210 meter bred.

Entrén in till Café Meierei @Photo owner www.meierei.at
Entrén in till Café Meierei @Photo owner www.meierei.at

I detta historiska skede så bygge man också denna restaurang. Den byggdes inför världsutställningen 1873. Den unika atmosfären och utsikten över den livliga Hauptallé, avkopplande under dagen och på natten kan man här få se och vara med att fira oförglömliga festivaler.
Men nu är jag dock här för att smaka och känna av atmosfären idag. Var lite hungrig när jag var här, så en dagens kyckling sallad var det som föll mig in att prova. Den var riktigt god, kycklingen var genom lagad men ändå inte torr. Salladen i sig var riktigt krispig och god. Tomaterna var ok, har ätit bättre. Dom var goda, men inte sådär som när man åker till Italien eller Spanien, saftiga och välsmakande. Vill bara säga det att den var riktigt god i sin helhet. Sedvanligt så tog jag min dubbla espresso, den var perfekt gjord för mina smaklökar.

Som man förstår så är detta mer en Restaurang än ett Café men väl värt ett besök i sig. Visst har dom bra service här, även om dom inte har tre olika servitörer. Som så på många andra ställen när man väl vill betala och gå, då får alla kypare något konstigt för sig och bara försvinner. Verkar vara något speciellt det här med kypare som försvinner här i Wien, eller så är det kanske över allt världen. Nåja efter en stunds vinkande och högt och ljudligt begärt notan så kom den tillslut. Speciellt dyrt vart det inte heller.

Här såg jag aldrig till några dagstidningar och inte heller så fans det något bra fritt Wifi.

Totalbetyg: 3,6
Adress: Hauptallee 3, 1020 Wien
Hemsida: http://www.meierei.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *