Café Restaurant Am Schafberg

 På en av mina många vandringar i och runt Wien, så kom jag förbi till detta små mysiga ställe i 17:e Bezirk.

Här på vägen upp mot Schafberg bad ligger detta lilla Café Restaurang am Schafberg.

På just det här Caféet Restaurangen så kommer du in direkt till en stor bardisk, vilket också är det rum där det är rökning tillåten. För att komma till den del som är rökfri, så får man passera genom hela Café/restaurangen. Här i det rökfria området så är det inte klart åtskildt, ifrån det område där det är rökning tillåten. Men även om man inte har tydlig avgränsad rökfri zon, så kom det inte alls speciellt mycket röklukt in dig jag satt. Så här måste man ha ett sjutusikens effektivt luftkonditionerings system.

En annan sak som slår en om man nu bortser från bardisken, det är den genom hemma mysiga känslan som infinner sig. Hit är det bara närboende som kommer, och en hel polisstation 😉 i vart fall denna dag. Så kan nu lokalbefolkningen sitta här och dricka kaffe, samt äta en bit mat så varför inte jag också. Som en uttryckte det hela ser ut som att komma in i en espresso från 70-talet. Servicen är det absolut inget fel på, men förvänta dig inte en Landtmann service heller. Dom är trevliga och artiga.

Eftersom mitt tyska uttal behöver stor portion förbättring. Så gav dom på min egen begäran tillbaka ett korrekt uttal, utan att för den del skriva det på näsan att din tyska är ”way off” så att säga.

Eftersom jag nu genomgår en liten test med mig själv, om att avstå från gluten. Vilket här blev lite svårt, mest pågrund av språk barriären. Men vi enades till sist om att deras Würstel var gluten fri, så den tog jag. Deras meny var rätt riklig på olika rätter som kunde beställas, dom har också en given ”mittags menu” lunch meny varje dag.

Nu har man också öppnat terassen, dock var det lite kylslaget att sitta ute denna dag. Självaste terassen är inte speciellt stor, men några bord får plats där.

Deras espresso kunde man ha önskat mer av, den var absolut inte jätte hemsk. Men skruva in styrka kontra vatten kvaliteten vore ett önskvärd åtgärd. Drickbart men inte mycket mer.

Det var en mysig miljö här och ägarna/kyparna var mycket trevliga. Dom vill verkligen att man skall trivas, vilket dom också försöker se till att man gör. Ett plus för mysigheten och uteserveringen, dock så blir det lite minus pågrund av rökningen inomhus, samt för den lite opersonliga touchen med bardisken. Kanske inte direkt det där stället som man rekommenderar ett enskilt besök till. Däremot helt klart prisvärt om du skulle passera, och dom vänliga gästerna.

Totalbetyg: 2,8
Adress: Czartoryskigasse 55, 1170 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *