Café & Restaurang Palmenhaus

Entrén till Palmenhaus
Entrén till Palmenhaus

En sådan här strålande dag som det är idag, vad passar då inte bättre än att sätta sig på Palmenhaus Café?

Från tanke till handling åkte jag snabbt  med siktet inställt på att intaga en trevlig plats i solen. Tänkte inte på att Turistsäsongen så smått börjat starta igen. Bussarna har börjat parkera i långa rader utanför Kunsthistorisches museum och Nationalmuseet. I vart och vartannat gathörn står utvikta kartor med förvirrade människor bakom, och det börjar bli lite trångt på  ”turist” Caféerna. Nåja fick ett ok bord lite längre in på Café/Restaurangen, ett sådant där som inte ligger närmast fönstren men inte heller mitt i genomströmningen. Detta blev för mig ett perfekt bord, sitter trots allt med datorn i högsta hugg och skriver.

Sitter nu här och funderar hur skall man bäst beskriva Café & Restaurang Palmenhaus i Wien.

Interiört på Palmenhaus
Interiört på Palmenhaus

Enklast blir nog, ett gigantiskt växthus som man har gjort om till Café och Restaurang.

Takhöjden här slår det mesta.  Jag menar, här har man bortåt 15 meter i takhöjd. Problemet med detta är dock att ljudnivån blir lite hög, men man har också gjort vad man kan för att dämpa den.
Här har man då satt in ett flertal gigantiska krukor med palmer av alla dess sorter och någon Benjamin ficus m.fl. Det är en trevlig lokal att sitta och ta en stunds vila i ruscherna mellan museum och slott. Borden här inne är enkla och stolarna likaså.  Det finns också här några långa soffor som är av samma enkla utförande.

Deras osttallrik och skinktallrik är basic, rent av enkla, eller om man så vill, fattiga på överraskningar. De är goda men har sällan något överraskande i smaken. Har här tagit vid några tillfällen deras sallader, vilka dom gör riktigt bra. Dom är riktigt välsmakande och fräscha.

Hofburg Schloss
Hofburg Schloss

En av de fördelar med sitta här är att man kan sitta och titta på flanerande turister som strosar förbi på sin väg mot antingen Schmetterling Haus eller Hofburg Schloss.

För den oinvigde så Schmetterling Haus inryms i samma länga som Palmenhaus.
Hela huset är bortåt 128 meter långt, så utrymmet finns.
Huset återinvigdes och blev tillgängligt för allmänheten 1998 efter en gigantisk renovering som tog 10 år att genomföra ”och några kronor i kostnad”. 

Atmosfären när man sitter här och inmundigar sitt kaffe eller om man nu har valt att ta sig något att äta är fantastisk.

Burggarten utsikt från Palmenhaus
Burggarten utsikt från Palmenhaus

Här sitter man och blickar utöver bland annat Burggarten och bara en liten bit bort så går ringleden, med sin trafik (visst man hör den om man sitter ute, men ser den gör man inte).

Man får här en helt ok service, visst den kunde vara bättre, men här skall man inte förvänta sig så jätte mycket. Dom är korrekta, nästan på gränsen till snorkiga emellanåt. Vilket blir mer tydligt ju närmare högsäsongen man kommer. Kaffet gott, espresson ok och en Cappuccino här är lite liten men god.

Jodå här finns det fritt Wifi från Freewave, för det mesta så är det inga som helst problem att koppla upp sig på detta fria Wifi. Men när det är högtryck på turistsäsongen, så kan man lugnt säga att det går långsamt. Visst finns det även här dagstidningar, samt ett flertal internationella tidningar, det är bara att gå att hämta sitt exemplar och sätta sig ner för att läsa.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Burggarten 1, 1010 Wien
Hemsida: http://www.palmenhaus.at


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Café & Restaurang Palmenhaus”

  1. […] Café & Restaurang Palmenhaus […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *