Café Rathaus

Café Rathaus Entré
Café Rathaus Entré

Denna dag i denna sena timme så fick det bli just Café Rathaus i Wien.

Café Restaurang Rathaus är full av många berättelser och historier. Här samsas det idag mellan turister och lokalbefolkningen. Ibland så stöter man på en eller annan som mer eller mindre har detta som sitt andra hem. Vid ett av Café besöken här så fann jag en man som satt och sov vid sitt bord. Ingen av dom övriga besökarna gjorde någon notis om det hela, utan allt verkade vara precis som det skulle. Vilket också senare bekräftades av personalen lite senare. Espresson som jag nu så gärna tar på mina Café besök var här helt ok. Inget man kanske springer enkomt hit för, men god var den. Du finner även här ett urval av tårtor, allt från den klassiska Sacher tårtan till Apfelstrudeln med vaniljsås eller grädde om man nu så vill.

Caféet det invigdes 1843 av en erfaren wienska krögare som heter Kappel Mayr. Här finner du att det är högt till tak, stora ljusa rum, samt speglar i rokokostil som förgyller väggarna. Tillsammans med de så klassiska sofforna, som följer väggarna runt. Vilket skapar små öar av privathet. Det är helt klart en mysig atmosfär, vilket Caféet har lyckats behålla genom alla år.

Café Rathaus Interiör bild
Café Rathaus Interiör bild

Man finner även här som på så många andra ställen, en heldel med dagstidningar. Dom är kanske inte lika många här som på Landtmann men fullt tillräckligt.

Totalbetyg: 3,6
Adress: Landesgerichtsstraße 5, 1080 Wien
Hemsida: http://www.caferathaus.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *