Café Porzellan

Café Porzellan
Café Porzellan

Måste tyvärr börja med att säga, Caféet har rökning tillåtet i för delen. Visst har dom ett rum som är helt rökfritt, men du är tvungen att passera genom hela Caféet för att komma dit. Nu är det visserligen sommar i Wien så man störs väl inte sådär jätte mycket. Dörrar och fönster står på full vädring, samt att rökarna sitter ute.

Dom har några bord ute på trottoaren. Nära bilarna? Japp, det är nära biltrafiken, visserligen är det en remsa med parkerade bilar emellan. 

Sofforna är Gustav Klimt inspirerade i orange-grönt mönster. Borden är mera moderna av sitt slag, dom har gjutjärns underrede och en grön-rödbrun skiva. Den är till designen ett mer klassiskt Café bord, fyrkantigt till formen. Visserligen så har man faktiskt vita dukar på borden, så man får en liten mer hemma vardagsrum känsla över det hela. Bardisk har man här också, röd dito.

Café Porzellan interiör
Café Porzellan interiör

Den sedvanliga espresson med tillhörande vatten är av ok kvalitet. Vattnet är i Wien riktigt gott, är ju trots allt Alpvatten man dricker. Kaffet saknar beska och krämighet, men visst helt ok.

Skall dock ge dom en chans till vid senare tillfälle. Testade aldrig deras lunch mat denna gång. Det verkar vara mera så att lokalbefolkningen gärna tar en bit mat här. Så ett återbesök blir det allt. Sen fins ju detta Café på två ställen till i Wien. Mera att besöka!
Dagstidningarna lyser med sin frånvaro likaså det numera så värdefulla fria WiFi nätet. Men ur högtalarna så strömmar det populärmusik ala 80-90 -talet, på låg volym skall tilläggas. För musiken får inte störa dom allvarliga diskussionerna vid borden.
Hit hittar nog knappt några turister. För av allt att döma så är jag nog den enda som inte är infödd här.
Totalbetyg: 2,9
Adress: Porzellanerstrasse 3, 1090 Wien

Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *