Café Lintner

Café Lintner på Gersthoferstrasse
Café Lintner Interiör bild på Gersthoferstrasse

Testar detta enkla lilla familje Caféet här i Währing.
Här har man hemlagade bakverk i långa rader, för skall sanningen fram så är det trots allt ett Konditori Café.  

Interiören i Caféet är lite enklare närmare ytterdörren man sitter, eller som här på bilden. Små halvrunda bås  i vitt skinn liknande material, som var riktigt gräddvita. Dagstidningar fanns att låna, så dte var inga som helst problem att flyta bort  nyhetsdjungeln. Här finner vi dock inte några internationella dagstidningar, men väl ett brett urval från Österrike.

Ett plus som dom får är att här har man gett rökarna ett helt eget rum att sitta i, och det är inte närmast dörren. Utan här har dom fått rummet längst in, och dörrtätningarna verkar fungera mycket bra. För även om man gick nära, då kändes ingen röklukt. Kan också nämna det att här är det välbesökt av lokalboende runtomkring. Inte en enda turist så långt ögat kunde se, om man nu inte räknar med mig förstås.

Kan man nu räkna det här Konditiorie Café till Wiener Café Haus?
Jo det kan man göra, kanske inte så mycket på inredningen men väl på servicen och att man faktiskt får sitta i fred. Det kommer inte någon övertrevlig kypare och frågar var tionde minut om allt är ok, eller om du inte skall ha mer av något. Visst skulle det väl inte göra ont om servitörerna åkte iväg på en charmkurs men nu är vi ju i Wien.

Beställde min sedvanliga espresso och en synnerligen god tårta, en hallon tårta för att vara närmare bestämt. Tyvärr så har dom den inte glutenfri, men som ett bra konditori så har dom givetvis glutenfria tårtor också.
Nu kan väntetiderna vara lite väl långa, om det är mycket med folk. För man är trots allt bara två servitörer här. Dessutom kan man beställa enklare maträtter också, dom inte alls dumma heller. Har tidigare tagit här deras Gulasch soppa och den var riktigt trevlig att avnjuta. Just det ett utlåtande på espresson uteblev, den var god alltså helt ok. Kunde har varit mer smak för min del men den passar nog dom flesta, sticker inte ut med andra ord.

När vi kommer till en annan av mina käpphästar, fritt WiFi så falerar dom rejält. Här får man tyvärr förlita sig på sitt telefonabonnemang för hela slanten. Vad jag kunde se så var det inte heller några elkontakter vid borden. Detta är ett Café där man helst sitter och läster tidningar, eller har trevliga diskussioner runt bordet.

Totalbetyg: 3,2
Adress: Gerstohferstasse 28, 1180 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *