Café Landtmann

feel image - Fotografie e.U. Stoß im Himmel 1 1010 WienCafé Landtmann vad skriver man om det, inget eller allt det är frågan.

När Franz Landtmann öppnade 1873 Wiens då mest eleganta Café lokalitet, vad han då inte visste var att samtidigt också etablerade en Wiensk Café institution.

Här har bland annat Peter Altenberg, Sigmund Freud, Gustav Mahler, Marlene Dietrich, Romy Schneider m.fl. varit gäster. Njut av denna traditionella Café atmosfär utan att ha bolmande rökare som bordsgrannar. För hela Café Landtmann är rökfritt område. För de som är rökare så finns det en mycket trevlig uteservering.

Ligger Centralt beläget i princip mitt emot rådhuset och bara ett stenkast från parlamentet frekventeras det livligt av både politiker och andra. En kopp kaffe på Landtman är en veritabel show av who´s who för dem som är insatta i Österrikisk politik och kulturliv.

Vi andra nöjer oss med att njuta av gott kaffe, ett rikt utbud av diverse godsaker och en i det närmaste perfekt service. Titeln på stället är förvisso Café, men här bjuds allt från söta bakelser till välstekta Wienerschnitzlar. Luncherbjudandet är oftast både gott och nästan prisvärt. Sen bör man väl erkänna, det är definitivt inte det billigaste stället i stan, men gott och lite hemtrevligt.

Däremot är det, trots sin storlek, riktigt mysigt. Om man gå in i det inre rummet. Sofforna är lagom nedsuttna och skänker lite avskildhet för dem som så önskar. De har bra WiFi (Freeway) och vid de flesta platser längs med väggarna finns också strategiskt placerade elkontakter. Ett av dom bästa Caféerna om man vill sitta en längre stund och arbeta, här får man faktiskt sitta ostört och göra sitt så att säga.

Totalbetyg: Stark 4
Adress: Univerisitätsring 4, 1010 Wien
Hemsida: http://www.landtmann.at/


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *