Café Konditorei Alexander

Café Konditorei Alexander Entré
Café Konditorei Alexander Entré

Detta Café Konditorei är riktigt charmigt med sin mycket klassiska avdelning mellan Café och konditori. På ena sidan så har vi ett konditori med förstklassiga bakverk, och några helt otroliga kreationer som skall vara tårtor.

Den andra sidan så är det då ett Café. Caféet har helt åtskilt mellan rökare och icke rökare, dock måste man gå in i rökavdelningen om man vill komma åt utbudet av dagstidningar.

Det lilla rummet ”gaskammaren” alltså rökrummet är just väldigt litet men riktigt gemytligt.

Café Konditorei Alexander Tidningsstället
Café Konditorei Alexander Tidningsstället

Här har man satt in en liten bokhylla/tidnings hylla, sen har man också för att förtydliga lyckats placera ett mycket stort cigarett paket mitt i rummet. Om man nu skulle missa att det är rökrummet innan så gör man det absolut inte nu.

Det yttre rummet, det som vätter ut mot gatan ”Martinstrasse” är lite modernt med sina ljusa färger. Här man har också försökt behålla det där genuina som man bör finna i ett Wiener Café. Sofforna man sitter i är faktiskt riktigt bekväma, inte alls som dom gamla genuina Caféerna här i Wien.

Café Konditorei Alexander Bord och soffa mot gatan.
Café Konditorei Alexander Bord och soffa mot gatan.

Varje bord är ett litet runt med en stol och så soffan som är ganska kraftigt böjd, och med det skapar det egna lilla rummet i det stora. Ser man det hela uppifrån så tar sig formen an en blomma med sina ”bås” som går runt i rummet.

Tårtorna har man och en del kakor, huruvida dom är goda eller ej kan jag i detta nu ej svara på, det dom däremot inte hade var glutenfria tårtor eller kakor. Förutom Maroni vilket är glutenfritt visserligen, men utöver det så inget.

Den nu så sedvanliga espresson var stark, lite väl mycket beska däremot så Créman den var tjock och god. Så espresson får ett ok men inget mer.

Café Konditorei Alexander Bild utifrån över tårtpresentationerna
Café Konditorei Alexander Bild utifrån över tårtpresentationerna

Som sagt man har dagstidningar, visserligen inte några internationella men väl några inhemska och en och annan veckotidning. Det man inte har riktigt anammat är tidsåldern IT, för här finner du inget fritt WiFi och det är dåligt med eluttag vid sittplatserna.

Men själva Caféet är charmigt och inbjuder verkligen till samtal istället. Har man ingen att samtala med så ställer konditorn själv upp om tid finnes. Servicen var god, inget extra ordinärt utan det man kan förvänta sig av ett litet Café ute på ”vischan”.

Caféet har funnits sedan 1930 här i hjärtat av Währinger området.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Martinstrasse 68, 1180 Wien
Hemsida: http://www.konditorei-alexander.at/


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Café Konditorei Alexander”

  1. Profilbild för Lenna

    enhorabuena por la entrada…..y otro que se annade el blog a los marcadoresPerdonen me ponga trascendental, pero esto forma parte del gran absurdo del capitalismo salvaje….Nos bombardean para que tomemamos todo tipo de suplementos redentores que nos den ese extra de salud y energia que previamente nos roba la necesidad imperiosa de colmarnos de bienes ma#;#iales&t8230;&r8230eNo es tan dificil romper el circulo…consume menos y mas sano y dedica mas tiempo a disfrutar de la vida….ya veras como la tan cacareada energia vuelve solita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *