Café Hawelka

http://www.afar.com/places/cafe-hawelka-vienna
Café Hawelka sen sommar natt @Photo owner www.afar.com

När man är ute och gör sina stadsvandringar och vill besöka ett Café som tillhör de institutionella i Wien. Då kan man gå in här på Cafe Hawelka, för dom tillhör definitivt Café institutionen här i Wien. Man har givetvis dom klassiska kyparna (lite lätt buttra) men skrapar man under ytan riktigt trevliga, och hjälpsamma måste jag tillstå. Eftersom dom ligger rätt centralt så går det förbi rätt många turister här, vilket också märks på den lilla uteserveringen som dom har. Väl värt att påpeka att här kör det inga bilar förbi. Så uteserveringen rekommenderas starkt. Givetvis så finner man även här dagstidningar att kunna försjunka sig in i.
Har dom fritt WiFi här?
Helt rätt, här har man fritt WiFi man ingår nämligen Freewave nätet här i Wien. Så det är enkelt att kunna sätta sig ner här och koppla upp sig.

http://www.family-bjorner.dk/38991743
Café Hawelka interiör bild @Photo owner www.family-bjorner.dk

Deras espresso som jag gärna testar mig runt med, den är riktigt god just här. Tag gärna en espresso sätt dig ute under sommar tid och njut av det flanerande livet som passerar förbi. Eller helt enkelt sätt dig inomhus på dom lite nedsuttna sofforna. Låt dig dras tillbaka i tiden med en bok.

För visst är det så att när man har uppnått statusen institutionellt Café så har man också en fantastisk historia. Här startades Café verksamheten 1939 av Leopold Hawelka och hans fru Josefine. Bara ett år senare så blev dom tvungna att stänga, detta för att Leopold blev inkallad till den ryska fronten. Han överlevde dessa svåra år och öppnade åter deras Café 1945, i samma byggnad som dom öppnade från början, byggnaden var i stort sett oskadd efter kriget. Väldigt få platser hade en fungerande värme i den förstörda staden Wien i efterkrigstiden.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Dorotheergasse 6, 1010 Wien
Hemsida: http://www.hawelka.at


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *