Café Griensteidl

Café Griensteidl Ingång
Café Griensteidl Ingång

Detta Café får man nog också räkna till dom institutionella Caféerna i Wien.

Det öppnades för första gången 1847 av Apotekare Heinrich Griensteidl. Fungerade mycket bra ända fram till 1897 då man blev tvungen att riva huset som Caféet var i. Dom som gick hit var politiker, konstänarer, författare. Idag kan man se här en hel del artister, givetvis så är det en hel del politiker fortfarande som går hit.
Det är en riktigt njutningsfull miljö, den ligger väldigt nära Hofburg med t.ex. bara ett stenkast från Spanska ridskolan.

Under högsäsong på turister så är det ganska fullt på Caféet mitt på dagen, eller rättare sagt från 11 tiden fram till 16 tiden. Det ligger så till att det är många som passerar här. Deras ute servering är inte så speciellt stor och är för mig lite väl nära en rätt bra trafikerad central gata. Tar bort lite charmen med att sitta ute och inmundiga sin espresso, eller vad man nu har valt att dricka för något gott. Det som kan vara bra att veta det är att dom har luftkonditionering inne i Caféet. Funktionen kan vara lite si och så under sommaren, beror lite på om dörrarna får vara stängda eller inte.

Café Greinsteidl Interiört
Café Greinsteidl Interiört

Dom gånger som man har besökt detta centrala ställe så har servicen varit ok. Råbarkar man sin tyska så är dom ännu mer hjälpsamma. Det är viktigast att man försöker göra sig förstådd och inte börjar med att ta det på engelska. Det som gäller som på så många andra ställen, är också att håll koll på vad det är du har tagit. Det kan hända att servitörerna missar eller ibland blandar ihop bord, så det kan hända att man får saker och ting som man inte har tagit. Men det gäller generellt i Europa, så det är inte bara här. Visst kan det vara svårt att får servitörernas uppmärksamhet, och det helst när det är riktigt högtryck inne i lokalen. Men som sagt undviker man den värsta rusnings tiden så går det bra.

Den dubbla espresson är välsmakande, sticker inte ut speciellt mycket åt något håll. Den är helt enkelt ok, inte så mycket mer. Visst har dom goda tårtor här också, dock kan dom bli lite torra fram på dagen. Men det är ett rätt mysigt Café att sitta och vila på.

När vi kommer till det som är tidningar och fritt WiFi, så jo här har man också en hel del dagstidningar som man kan låna för att läsa. Som dom flesta andra Caféerna inne i första Bezirk så har man även fritt WiFi på Caféet. Det ingår i det stora Freewave nätet som fins i Wien.

Totalbetyg: 3,4
Adress: Michaelerplatz 2, 1010 Wien
Hemsida: http://www.cafegriensteidl.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Café Griensteidl”

  1. Profilbild för Libby

    Glorious blog! Perform yo&128#u7;ve any dreams and hints for aspiring writers? I’m planning to begin my peculiar position presently but I am somewhat misplaced proceeding the whole thing. Would you plan starting with a emancipated platform like WordPress otherwise go used for a compensated possibility? Near are such a lot of choices outdated near that I’m completely overwhelmed .. Any suggestions? Admire it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *