Café Gerstner K.u.K Hofzuckerbäcker

Gerstner K.u.K Hofzuckerbackerei @Photo owner Gerstner K.u.K Hofzuckerbackeri
Gerstner K.u.K Hofzuckerbackerei @Photo owner Gerstner K.u.K Hofzuckerbackeri

Mitt på stora turistgatan mellan Stephansdom och Operan hittar vi Café Gerstner. Café Gerstner såg sitt ljus för första gången i april 1847. Det var Anton och Barbara Gerstner som startade detta lilla  konditori i hjärtat av staden Wien. Strax efter öppnandet så blev det närliggande Imperial Court en av de första och största kunderna.

Sedan så småningom blev Anton Gerstner utnämnd till Imperial Court Konditor, året var då 1873.

Detta Konditiori/Café är så nära ett hål i väggen man kan komma men fortfarande vara ett acceptabelt café. Borden är små och står tätt. Längs med hela väggen löper en lång soffa, som visar sig vara ytterligt bekväm. Servicen är snabb och korrekt.

Café Konditori Gerstner
Café Konditori Gerstner

Utbudet av kakor och bakelser förödande stort för var och en som funderar på diet.
Den glutenfria mandeltårtan är en fluffig dröm av chokladmousse och luftiga mandelbottnar.

Tyvärr saknas både fri WiFi och dagstidningar. Något som ursäktas med att det i grunden inte är ett Café, utan endast ett konditori. Vilket alltså förklarar den överflödande utbudet av bakverk. De är även hovleverantör vilket förlänar dem rätten att bära den för svenska ögon lite humoristiska titeln K.u.K. Vilket alltså skall uttydas Kaiser und König.

Gerstner lyckades också med att få vara en av de få som levererade till världsutställningen i Wiener Prater. Sedan 1847 har Gerstner alltid behållit sin pionjäranda och är idag ett välkänt gourmet imperium. De finns representerad i de mest berömda Wienska platserna, som till exempel Wiener Staatsoper (partnerskapet som inleddes 1869 och som fortsätter än i dag). Året 2012 så blir Gerstner ny Catering partner till Hofburg i Wien.

Café Konditori Gerstner Totalbetyg: Café 3,5
Konditoriet får dock en klar 4
Adress: Kärtnerstraße 13, 1010 Wien
Hemsida: http://www.gerstner.at/konditorei/index.html


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *