Café Frauenhuber

Exteriör bild på Frauenhuber @Photo owner Frauenhuber
Exteriör bild på Frauenhuber @Photo owner Frauenhuber

När jag väl hittade hit av en slump, så har detta lilla Café blivit ett av dom mer frekvent besökta av mig i Wien.

Varför kan man då fråga sig, när dom är rätt arroganta och lite nonchalanta. Tror det mest beror på det faktum att atmosfären är så pass genomsyrande i hela Caféet. Det andas liksom historia ända ut i dom gamla gistna öppningsbara fönstren.
Här har dom stora givetvis spelat, ta t.ex. Wolfgang Amadeus Mozart eller varför inte Ludwig van Beethoven.

Sedan 1891 så har Caféet gått under namnet ”Mrs Huber” Frauenhuber. Dom små båsen som man sitter i är också rätt gemytliga, höga ryggar gör verkligen att man blir ensamen men ändå inte.

Frauenhuber Interiör bild @Photo owner Frauenhuber
Frauenhuber Interiör 
@Photo owner Frauenhuber

Sitter man här inne under högrycks säsongen för turister så kommer du knappt att se en enda inomhus. Dom som kommer hit är mestadels lokalbefolkningen, turister ja men inte så många och det kan tyckas besynnerligt. Helst när man stora skaror av turister passerar, och en del grupper stannar och pratar om Caféet och huset. Men för mig som gillar det här gamla och lite mer ombonade, så är det helt perfekt.

Jag tar för det mesta en dubbel espresso var jag än går, så även här. Den är klassiskt stark, nästan på gränsen till för stark i smaken. Men god är den. Visst kan man även här få dom mest klassiska tårtorna såsom Apfelstrudel med eller utan vaniljsås. Om just den är den godaste i Wien råder det väl delade meningar om, men visst är den välsmakande.

Har dom fritt WiFi?
Svaret på det är Ja, visst har dom det. Det är dock inte det snabbaste men fungerar aldelens utmärkt för att jobba lite, eller för att göra lite uppdateringar på Facebook.
När vi kommer till det här med dagstidningar så har dom en hel uppsättning med lokaltidningar. De har även en och annan internationella tidningar också.

Hur gör man då för att inte bli behandlad här som luft. Svårt att svara på kan jag tycka, men för mig har det alltid fungerat att man gör ett par försök på Tyska. Sen så visar det sig oftast att servitörerna är mycket hjälpsamma med beställningen på Engelska. Men var alltid tydlig med vad du vill och beställ drycken omgående, om så bara en mineral vatten.

Totalbetyg: 3,8
Adress: Himmelpfortgasse 6, 1010 Wien
Hemsida: http://www.cafefrauenhuber.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *