Café Florianihof

Entré in till Café Florianihof,
Entré in till Café Florianihof,

Här i det närmaste mitten av 8.Bezirk Josefstadt hittar vi igen Café Florianihof.

Väggarna här är vita som snön på landet, stolarna bruna, borden i ljus marmor, men samtidigt genomsyras hela Caféet av en modernism och ungdomlighet, genom de stora fönstren utefter långsidan får vi in härligt mycket med ljus.

Man har lyckats bra med balansen att sammanföra det gamla och det nya unga hippa. Visst gamla Café hus i all ära men den unga publiken vill också kunna känna sig hemma.

Bardisk, serveringsdisk
Bardisk, serveringsdisk

Maten man serverar här är en härlig mix av Asiatiskt och det Medelhavska som möter det Österrikiska köket, man har också ett helt ok utbud av vegetariska rätter.

För visst har man fritt Wifi i detta moderna Café som lockar visst mest unga men också äldre. Ett av de stora fördelarna här är att man har hela stora rummet rökfritt, de som vill röka är hänvisade ut eller om jag såg rätt till ett mindre rökrum.

Priserna är modesta, det mesta av huvudrätterna kostar i genomsnitt 8 euro. Kan man då här få en god kopp espresso eller finns här te, svaret på detta är självklart har man det. Den så numera sedvanliga espresson i någon form intogs även här, den var god om än lite för blaskig, creman höll ihop bra var mer åt det lite sand bruna hållet. Koppen som serverades var inte heller tillräckligt varm, vilket den skall vara. Man har givetvis också en mängd olika tesorter och naturligtvis på klassiskt Wienskt manér så har man bakverk som dessert. Skulle man nu glida in här tidigare på dagen så visst finner man här frukostservering, dock har undertecknad ej avnjutit densamma här ännu.

Tidningar tidsskrifter
Tidningar tidsskrifter

Under säsongs tid så har man här en liten uteservering med några bord, dessa är uppställda utefter långsidan, visserligen är det rätt nära till gatan men området här där Caféet ligger är rätt lugnt så man störs inte så jätte mycket.

Dom så klassiska tidningarna som man återfinner på alla Café hus här i Wien, dom finner du givetvis även här. Man har flertalet dagstidningar, men också tidskrifter som är mer anpassade för den yngre generationen. Men dom fins där.

Totalbetyg: 3,8
Adress: Florinigasse 45, 1080 Wien
Hemsida: http://florianihof.jimdo.com/

 


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *