Café Eiles

Café Eiles
Café Eiles

Café Eiles är med sin inredning i diverse bruna och beiga toner och trådslitna soffor där man inte kan sitta annat än spikrak i ryggen, gör att Eiles ligger  högt på listan ”Genuina klassiska Wien-caféer”. I den nuvarande formen så har det drivits Café här sedan 1901 och som kaffehus sedan 1840, så här finns det lång tradition av att driva kulturellt Café.

Till skillnad från andra caféer på den listan är dock personalen född under 1900-talet och känner både till och tillämpar begreppet service. Sen har detta Café sedan några år också gratis Wifi för sina gäster, vilket är ett stort plus i kanten som för en annan som gärna sitter och läser dagstidningarna via nätet samt skriver sina upplevelser i Café världen Wien.

Trots att det ligger i princip bakom Rådhuset och ett stenkast från Parlamentet är det befriande få turister som hittar hit, alltså är det här ett av dom Caféer som har en stor andel lokalinvånare som besökare. Vilket sätter sin speciella prägel på Caféet. Här fins det gott om bord, som i sin tur gör att man i de flesta fall kan få ett bord att sitta vid. Vid många besökare så kan man få vänta på sin mat – kaffe en stund men den kommer, dom glömmer inte bort det tar bara lite längre tid än vanligt.

Kaffet här är helt OK. Har nu varit här ett flertal gånger och ätit ”lunch” och kan väl säga att man blir aldrig besviken på maten. Tänk nu på att detta är ett Café så tre stjärnor på guide Michelin får den inte, men du får vällagad klassisk Österrikisk husmanskost så som till exempel Taffelspitz, Bratwürstel med surkål och stekt potatis. Vällagat, utan större åthävor.

Som sig bör i ett Wienskt Café så visst finns det tårtor även här, en av dess egna specialitéer är den klassiska Sacher Tårtan visserligen något söt men god. Jo man kan få en Apfelstrudel även här om det är någon som undrar.

Betyg: 3,4
Adress: Josefstädterstrasse 2, 1080 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *