Café Central Baden

Varje stad i Sverige verkar ståta med en ”Centrumgrillen” Korvkiosken i centrum där sena nattvandrare samlas på väg hem från lördagskvällens äventyr för en sista korv med mos innan det är dags att ta sig hemåt.

I Österrike verkar varje stad med självaktning ståta med ett ”Café Central” Cafét med stolta anor som ligger i centrum och där stadens invånare samlas för att planera lördagskvällen eller njuta av en god kopp kaffe.

Cafe-Central Baden
Cafe-Central Baden

Café Central i Baden har erbjudit gott kaffe med tillbehör till stadens invånare sedan 1841. Beläget i ett vackert sekelskifteshus vid torget gör det absolut skäl för namnet ”Central” Inredningen går i den brun-beiga nyans med gula toner som vi numera vant oss vid på dessa klassiska Caféer. De läderklädda stolarna som andas -50 tal är förvånansvärt bekväma och servicen är, som sig bör på ett dylikt Café, oklanderlig.

Självklart finns det ett digert urval av dagstidningar att välja mellan. Och om det inte skulle räcka har de fri WiFi (Freewave) Sommartid kan man även sitta utomhus och skåda ut över det lilla pittoreska torget.

Enligt menyn erbjuder de både kalla och varma drycker, frukost och de klassiska maträtterna så som till exempel Gulasch, Würsteln och Toast. Kan tyvärr inte uttala mig om kvalitén på dessa då jag denna gång nöjde mig med en klassisk Caffé Latte, som var både stark och god.

Cafe-Central Baden, http://iamthecoffee.blogspot.se/2011/10/cafe-central-baden.html
Cafe-Central Baden @Photo owner Harald Grill

Trots sin långa historia och charmigt bedagade utseende så är Café central Baden med sin tid.
Förutom fri, bra, WiFi hittar man dem även på internet i form av både Hemsida och på Facebook.

Bilden här är hämtad från ”http://iamthecoffee.blogspot.se/2011/10/cafe-central-baden.html”

Totalbetyg: 3,6
Adress: Hauptplatz 19, 2500 Baden
Hemsida: www.cafe-central.at

 


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *