Stil Café & Konditorei

Stil Café Konditorei
Stil Café Konditorei

Här har vi ett sådant där härligt Café Konditori, detta ligger i sjunde Bezirk här i Wien.

På hörnet av Kirchengasse, Siebensterngasse finner vi Stil Café Konditorei med sin eleganta interiör. man har delat av Caféet i två delar, en för rökare vilket är den man först kommer till och en del för icke rökare. Det är då den som man finner strax innanför.

Väl inne på den rökfria delen slår det en att man har kommit till flera mindre vardagsrum. Jag måste bara säga det att det är jätte mysigt att sitta här och avnjuta en kopp espresso. Självklart så finner man fönsterbord även här också, så man kan sitta och titta ut på folket som flanerar förbi på sin väg till affärer. Eller kanske dom skall till ett Café längre bort på gatan, för det är inte speciellt långt mellan Caféerna i Wien.

Stil Café Konditorei Interiör
Stil Café Konditorei Interiör

Man avnjuter sin koffeinhaltiga varma dryck i lugn och ro, medans servitörerna passar upp en. Kan tillägga att tjejerna (damerna) som äger det är väldigt trevliga och artiga. Vill väl och ser gärna till att du har det bra och inget fattas, sedan lämnar dom en i fred. Vill gärna tro att det att sitter man med en dagstidning så kommer dom heller aldrig fram och stör, om det inte är jätte viktigt.

Dagstidningar finner man här, som sig så bör för att få kalla sig ett Wiener kaffeehaus.

Stil Café Konditorei Interiört från fönstret sett.
Stil Café Konditorei Interiört från fönstret sett.

Tyvärr så har man inte något fritt WiFi här, men kanske på sikt så kommer det hit också. Nu har dom en skylt som säger att man skall umgås inte sitta med var sin teknologi sak.

Det som slår mig mest när det gäller Caféer i Wien. Det är att ligger man inte så centralt till så måste man bara ha en liten uteservering. Så också i detta fall, man finner två, tre bord i en klunga strax utanför dörren till Caféet. Alltså inte alls långt ifrån gatan.

Totalbetyg:
Adress: Siebensterngasse 29, 1070 Wien
Hemsida:


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *