Starbucks Michaelerplatz

Starbucks tm @Starbucks
Starbucks tm @Starbucks

Måste tillstå det att jag har en liten förkärlek till Starbucks och då i synnerhet till detta Café. Starbucks på Michaelerplatz är helt klart en av mina favoriter bland Starbucks här i Wien. Nu ligger det här till så att man får räkna med att det är belamrat med turister nu när det är högsäsongen har startat.

Närmsta grannen är trots allt Hofburg Schloss. Hofburg Schloss är det tidigare kejserliga palatset i centrala Wien. Slottet är byggt på 1300 -talet och har sedan dess expanderat i århundraden. Här är palatset som har inhyst några av de mäktigaste personerna i Europas och Österrikes historia.

Starbucks Michaelerplatz Entré
Starbucks Michaelerplatz Entré

Varför är det så att just detta Starbucks Café är favoriten? Jo det här är nog ett av de minsta Starbucks Caféerna, vilket gör att det blir sådär gemytligt. Sen så har de ju förstås min favorit bland muffins, blåbärsmuffins (gott). En annan av fördelarna är att man har förstått sig på det här med service på detta Café. Personalen är vänliga och serviceinriktade. Sen så nu när det är sommartid så har dom ju givetvis en uteservering. På just denna uteservering så passerar det en heldel människor, så gillar man antropologi studier så är detta ett bra ställe att sätta sig ner på.

Tyvärr så är det ju dock inte det där Wienska kulturen som gäller här, så dagstidningar fins ej att tillgå. Däremot så har de ett väl fungerande internet. Det enda som man behöver göra är att registrera sig på Starbucks hemsida, väl gjort detta en gång så har du tillgång till samtliga Starbucks WiFi nät.

Starbucks Michaelerplatz Uteservering
Starbucks Michaelerplatz Uteservering

Deras mellan Cappuccino med en extra shot i, den är riktigt god. Törs nog sticka ut med att du känner igen den vart du än kommer i världen. Nu är ju deras espresso kanske inte den absolut bästa, men den är absolut inte dålig.

Har trots allt skrivit tidigare om några andra Starbucks här i Wien, vilket gör det lite svårare att sätta betyg. Just här i Wien så smakar i vart fall deras espresso lika dant överallt. Däremot så skiljer det sig lokalmässigt och servicen är det stor skillnad på mellan de olika Caféerna.

Totalbetyg: 3,6
Adress: Reitschulgasse 4, 1010 Wien
Hemsida: http://www.starbucks.at

 


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *