Schlossrestaurant Schallaburg

Renaissanceschloss Schallaburg
Renaissanceschloss Schallaburg

Här har vi nu tagit oss en liten bit utanför Wien, närmare bestämt till orten Schollach och dess slott Schallaburg.
Schollach ligger i Niederösterreich och har ett invånarantal på ca 940 människor. Hit tar man sig absolut enklast med bil, ligger ca 50-60 minuter väster om Wien på vägen mot Linz och Saltzburg.

Den första kända ägaren av slottet är Sieghard av schala, han mördades sedermera i Regensburg år 1104. Detta renässansslott är värt en liten egen tur för att se. När du kommer in på gården, så har du på tre sidor en veranda som går runt.  Upp till verandan leder två trappor, med otroligt jätte fina järnstänger. För mer information om Renässanslottet Schalaburg klicka på länken.

Schallaburg Slottsrestaurang uteservering
Schallaburg Slottsrestaurang uteservering

Med sitt karakteristiska utseende och genom den helt magnifika arkitekturen i detta medeltida palats.  Renässans slottet Schallaburg en av de största kulturskatter som Österrike har.

Restaurangen dukad för festhögtid. Bildägare @Schallaburg
Restaurangen dukad för festhögtid. Bildägare @Schallaburg

Nu till deras Restaurang Café.
Slotts restaurangen måste jag tillstå var riktigt mysig. Denna dag så satt vi ute på innergården och tog en lättare lunch. Det här med att kunna göra något glutenfritt, det verkade lite väl så svårt. Slutade med att jag fick ta en ”Skandinavisches Räucherlachstartar auf Ruccolasalat und saurem Rahm” En rökt laxtartar på Ruccola sallad och Gräddfil, men även här blev det lite fel. Visserligen ingår det bröd i rätten men var man tvungen att lägga dit dom på tallriken. Trots att vi hade sagt att den skulle vara utan. Det var riktigt fint upplagt på tallriken med Ruccolan , axtartaren och gräddfilen samt dessa brödskivor.

Schallaburg Slottsrestaurang espresso
Schallaburg Slottsrestaurang espresso

Smaken på laxtartaren var det absolut inget fel på, den var riktigt god. Förutom denna rätt så kunde man endast erbjuda en efterrätt som glutenfri, en vit chokladmousse med bär (färska låter jag vara osagt). Nu föll det sig att det blev endast den sedvanliga espresson som efterrätt. Espresson kan jag inte klaga på så mycket, den var god och välsmakande. Bra beska i förhållandet till styrkan. Lite lite krämighet och skum men som sagt annars riktigt god.

Servicepersonalen verkade ha lite svårt med att hinna med, vilket resulterade i att maten dröjde lite för länge. Dom var trevliga hela tiden och försökte att ställa allt tillrätta. Fritt WiFi hade dom här på slottet vilket där också restaurangen även ingick.

Schallaburg Slottsrestaurang Verenadan
Schallaburg Slottsrestaurang Verenadan

Här på slottet Schallaburg så har man varje år olika utställningar. Nu år 2015 så har man en Vikinga utsällning från Historiska Museet i Sverige.
Vi upptäcker, till exempel, att dessa berömda skandinaver faktiskt inte kallade sig vikingar. Att gå på en ”viking” innebar att inleda en lång sjöresa, plundring korståg eller handels utflykt.

Totalbetyg: 3,2
Adress: Renaissanceschloss Schallaburg, 3382 Schallaburg 1
Hemsida: http://www.schallaburg.at/

 


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *