Restaurant Glacis Beisl

Glacis Beisl Tradgarden. Bildägare @http://www.glaicisbeisl.at
Glacis Beisl Tradgarden. Bildägare @http://www.glaicisbeisl.at

Idag så blev det restaurang Glacis Beisl, som fick min frus och mitt intresse denna dag. Ingången ser mera ut som en tunnelbana nedgång, men den leder er så sakteliga ner till en mycket charmig servering.

Det här är en av Wiens gömda pärlor, mitt i den pulserande staden och alldeles intill Museums Quartier. Så finner vi denna pärla Glacis Beisl. Här kan du sitta ute i en lummig trädgård med träd och vinrankor, som är inbäddat mellan konkreta byggnader detta är en oas av lugn och ro.
Utemöblerna är inte alls märkvärdiga vilket i sin tur kanske gör att man inte sitter så där jätte länge. Dom flesta som kommer hit är lokalbefolkningen, men det har börjat hitta hit en och annan turist också. Men än så länge är det ganska turistfritt så att säga.

Glacis Beisl Interiort inneMan kan sitta inom hus också om man vill, det är snyggt uppställt med bord och vita dukar. Man har också riktigt sköna stolar att sitta på. Stilen är lite mera rustik och mörk, men med de vita dukarna och servetterna så blir det harmoniskt.

Servicen är riktigt bra, dock skall det tilläggas att man måste själv vara tydlig. Servicepersonalen svarar gärna på frågor om restaurangen och området i stort. Lite som små ambassadörer för ”Spittelberg” Wien.

När vi nu kommer till menyn, vilket i sin tur är väldigt mycket typiskt Österrike. Du finner de där vanligaste Österrikiska rätterna såsom Wienerschnitzel – Knödel m.m. man har en riktigt god gulasch soppa här, värd att prova. Priserna ligger lagomt i nivå med man får för pengarna. Glas vinerna skulle man kunna önska sig mera av, dom är ok men det saknas det där lilla extra på den sidan. Kan tilläggas att det går att köpa hela vinflaskor, och då utökas också valmöjligheterna rätt rejält. Nu kan vi finna dom här vinerna som talar till en eller sjunger lovsången. Bra urval.

Totalbetyg: 3,7
Adress: Breite Gasse 4, 1070 Wien
Hemsida: http://www.glacisbeisl.at

 


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *