Restaurant Ellas

Ellas Entré. Bildägare @http:www.ellas.at
Ellas Entré. Bildägare @http:www.ellas.at

Här har vi en klassisk medelhavs restaurang med ljus modern interiör, restaurang Ellas på Judenplatz.

Denna restaurang finner vi som sagt i Wiens självaste stadskärna, närmare bestämt på Judenplatz 9.

Ellas Uteservering. Bildägare @http:www.ellas.at
Ellas Uteservering. Bildägare @http:www.ellas.at

Visst har man även här en fantastisk uteservering, det gör det ju inte sämre att här på Judenplatz så är det bilförbud som gäller. Vilket gör att det är mycket lugnt och man kan i lugn och ro studera alla de som flanerar förbi. Eller begrunda det stora monumentet som står här strax utanför Restaurangen. Uteserveringen har en stor markis så även om nu vädret inte skulle vara med så sitter man torrskodd även här.

Ellas Interior. Bildägare @http:www.ellas.at
Ellas Interior. Bildägare @http:www.ellas.at

Inomhus är det modernt, praktiskt och ljust som gäller, snyggt är det. Man kan även hyra vinkällaren mot en avgift förstås, även här har man tagit in lite ljusare färger och modern konst. Har dock själv inte varit ner här, men den sägs vara klart trevlig och snyggt inredd.

Ellas Bardisk. Bildägare @http:www.ellas.at
Ellas Bardisk. Bildägare @http:www.ellas.at

Maten är som sagt medelhavs inspirerat, så även här kan man få en bra, närmast perfekt fisk tillagad. Deras vin meny är av den digra sorten, finns här flera riktigt bra viner att tillgå, mest i och för sig om man tar helflaska. Men även när man bara vill ha ett glas eller två så listan riktigt bra.

Servicen är som på så många andra håll i den här priskategorin, helt enkelt bra. Visst kan servitörerna/servitriserna ibland vara lite ouppmärksam men jag måste säga att jag har nog aldrig sett dom tappa humöret. Ja jag har varit här på några återbesök, lär inte vara den sista heller.

Ellas Vinkällaren. Bildägare @http:www.ellas.at
Ellas Vinkällaren. Bildägare @http:www.ellas.at

Kan absolut rekommendera denna trevliga restaurang för en mysig middag, antingen utomhus eller om man så föredrar inomhus. En liten ”headsup” ring och boka bord innan bara, en liten försiktighets åtgärd bara. Dom har också bokning via hemsida, men av egenerfarenhet här i Wien så är det inte alltid att den fungerar som det skall.

Totalbetyg: 3,9
Adress: Judenplatz 9-10, 1010 Wien
Hemsida: http://www.ellas.at

 


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *