Pavilljong Café Salettl

Bild ägare: @Stadtbekannt Wien
Bildägare: @Stadtbekannt Wien

Välkommen till den charmigaste paviljongen i staden Wien!

Pavilljong Salettl skulle jag vilja säga är förmodligen en av Wiens mest romantiska och mest charmiga Café.  Medan du kan njuta av trädgården och en fantastisk utsikt på sommaren,  så är det under den kallare årstiden mysigt inne i den lilla paviljongen.

Dock har den fortfarande rökning tillåtet inomhus vilket är ett stort minus i min bedömning av lokalen, eftersom det inte finns något utrymme för rökfri avdelning där.

Vi går ut och finner en fantastisk vy, härliga gamla utomhus möbler i det gröna att sitta vid och avnjuta sin sena eller mycket tidiga frukost. Ja det här är Caféet med frukost långt in på dagen. Frukost menyn är omfattande och erbjuder ganska många regionala klassiker och några Salettl klassiker som de fyllda croissanterna. Dagstidningar finns det självklart också och inbjuder en till stanna en stund extra. Det fria Wifi som är numera så känt på dem flesta Caféerna i Wien saknas tyvärr här. Servitriserna är oftast riktigt effektiva och tillmötesgående, vill man dock sitta ute under vintertid så förvänta dig inte någon service. Den årstiden så blir man tvungen att gå in och beställa för att sedan möta upp servitrisen vid dörren, där får man då en lite bricka att bära ut till sitt bord.

Pavilljong Salettl behöver inte ha den bästa maten eller den bästa servicen, men den härliga atmosfären här gör att detta är en institution som man gärna återkommer till under sommartiden. Cafét ligger inte direkt centralt. Det tar en ca 15-20 minuter från centrum att komma dit. Tillåter vädret så ta er gärna den tiden, åk dit,  ta en frukost eller varför bara inte en kopp Espresso och njut.

Totalbetyg: 3,1
Adress: Hartäckerstraße 80, 1190 Wien


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *