Heuriger & Weingut Müller

Müllers Heuriger & Weingut Entré
Müllers Heuriger & Weingut Entré

I Wien Grinzing vinodlings mecka, hittar du den här Heurigen som också har den där hemma känslan.

Grinzing ligger en liten bit utanför självaste stadskärnan, men spårvagn 38 från Schottentor tar dig inom räckhåll utan att du behöver byta spårvagn.  Denna heurigen Weingut Müller har den där romantiska trädgården som man bara kan förälska sig i. Du sitter mycket bekvämt intill rosenbuskar och vinrankor. Det som man dock får med på köpet är myror, dom fins över allt här i Wien, framför allt när man sitter ute i de lummiga trädgårdarna och myser.

Müllers Heuriger & Weingut Innergård
Müllers Heuriger & Weingut Innergård

Vi är nu inne på tredje generationen som driver och verkar i detta familjeföretag Müller, som har vinstuga och vingård i Grinzing området utanför Wien. Dem vill verkligen använda alla de färska österrikiska produkter som man är så bra på, allt du äter och dricker här är verkligen hemlagat.
Heurigen mat kan helt enkelt vara bra. Det är visserligen inte tre stjärnig Michelinkrog men maten var helt ok.

Müllers Heuriger & Weingut Rosen hyllan
Müllers Heuriger & Weingut Rosen hyllan

Personalen tar sig gärna tid för att förklara sina viner, och regionen som sådan. Vinet deras är alldeles utmärkt, det man bör tänka på är att vinerna är väldigt unga vilket ger en viss smak och torrhet.

Tycker nog att personalen var bra, dom höll hela vägen ut. Servicen fans där hela tiden, visst dom är inte någon lyxkrog men riktigt bra. Framför allt så kan man utan problem sitta här en eftermiddag och bara njuta av värmen och livet i stort.

Müllers Heuriger & Weingut Souvenir shoppen
Müllers Heuriger & Weingut Souvenir shoppen

Deras meny är inte den största eller den mest innehållsrika, men det som fins där är genomtänkt. Maten man serverar kommer från deras buffé. De valmöjligheter man har att välja emellan räcker bra, dock är allergi utbudet med gluten lite begränsat men man har i alla fall något som även de kan välja.

Tyvärr så har dom inget fritt WiFi att tillgå här. Hoppas att dom tar till sig informationen och ordnar något inom närtid.

Totalbetyg: 3,2
Adress: Cobenzlgasse 38, 1190 Wien
Hemsida: http://www.muellers-heuriger.at/


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Heuriger & Weingut Müller”

 1. Profilbild för Maggy Müller

  Dear guest,
  thanks for visiting us!
  Looking forward to see you again!
  Greeting from Grinzing!
  Maggy & Johannes Müller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *