HallE Cafe Restaurant

Halle Cafe-Restaurant interior
Halle Cafe-Restaurant interior

Dagen till ära har vi denna gång tagit oss till Halle Café Restaurant i  Wien, som öppnades i maj 2001.

Det första man kommer in till är den avdelning där man har satt räkarna, alltså närmast in/utgången. Kanske inte den bästa lösningen men den är där. Så går man vidare längre in och en halvtrappa upp, så kommer vi in till den större delen. På båda ställena har man små fyrkantiga bord i valnöt med passande stolar och soffor. Sittplatserna är inredda i skin för stil och funktion. Man har verkligen lyckats få in den där eleganta atmosfären i detta tidigare vinter ridhus. Ridhuset tillhörde den kejserliga ätten Habsburgarna. Här finner man väl tilltagen takhöjd, stuckaturer, pompa och glamour i stora mängder, dessa delar gör ramen för den perfekt samordnade inredningen: dimensionerade taklampor, olika olivaceous relaterade läder bänkar.

Halle Cafe-Restaurant
Halle Cafe-Restaurant

Har ej kunna med att återfinna några som helst dagstidningar att ha till sin espresso här. Dock är deras espresso helt ok, se bara till att den serveras omgående om ni sitter ute. Om inte så kommer den garanterat att vara rätt sval innan ni får den. Bara ett litet tips. Personalen är för det mesta riktigt snälla och alltid samarbetsvilliga med sina kunder, dock kan de bli lite för entusiastiska i att ha för många kunder i luften samtidigt. Detta gäller de som är ute på ute serveringen i synerhet.

Nu under turist högsäsongen är det väldigt mycket med folk här, och de flesta vill sitta ute och avnjuta sin dryck vad det nu månne vara. Maten är riktigt bra, deras pulled pork är en klassiker som alltid funkar, eller varför inte en ceasarsallad.
De klagomål som jag har hört för detta ställe är mestadels service och som jag har nämnt att varma drycker inte riktigt håller temperaturen vid servering. Men tänker man till själv lite så är det lite oförkänt rykte. Dem tar givetvis kort på detta trevliga ställe. Det är som en liten oas mitt i en av de största turist fällorna i Wien, Museums Quartier.

Fritt WiFi finnes, bara att koppla upp sig på det fria WiFi nätet som ingår i det nu rätt stora Freewave här i Wien.

Totalbetyg: 3,8
Adress: Museumsplatz 1, 1070 Wien
Hemsida: http://ww2.diehalle.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”HallE Cafe Restaurant”

  1. Profilbild för Matty

    Uneelibvable how well-written and informative this was.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *