Chamälon

Vi vet alla att bilden på nätet och verkligheten inte alltid behöver stämma överens. Otaliga är de historier om dating-siter på nätet som visar upp bilder på vackra unga människor, och det i verkligheten dyker upp en betydligt mer vardaglig och luggsliten version.
Så är det även med restauranger. En hastig blick på Chamäleons hemsida ger intrycket av en mysig, charmig restaurang med hög romantik-potential.
Nu var jag förvisso där en gråregning eftermiddag, men differansen hemsida – verklighet är ändock påtaglig.

Mer ”hål i väggen” än detta är svårt att hitta. Antalet platser är högst begränsat. Hastigt överslag får det till ungefär 20 st. Men charmen är dock högst påtaglig.

Visserligen marknadsförs den på hemsidan som Schweiziskt och därmed har Fondue som specialitet. Om dessa kan jag inget säga då jag som sagt var bara slank in för en kopp kaffe.
Vågar mig dock till att påstå att detta är inte stället man går till för att avnjuta ett mål vällagad mat. Även om det har en helt OK meny. Snarare stället man slinker in på för att ta en kopp kaffe eller ett glas vin före eller efter jobbet. Kaffet ifråga är riktigt gott. Kakutbudet är dock ytterst begränsat. (2 sorter) och dagstidningar saknas helt.

Måhända vi skall komma tillbaka en kväll och testa deras specialité för att göra en mer rättvis bedömning.
Men då rökning är tillåten i hela lokalen. Det saknas WiFi.  Och  de metertjocka väggarna får telefonen att begå harakiri, lär det nog dröja…

Möjligtvis nästa gång jag är i centrum, vill fly regn och turister och bara vill ha en god kopp kaffe.

Adress: Blutgasse 3 1010 Wien

Hemsida: http://www.chamaeleon-vienna.at

Min bild...
Min bild…
Restaurangens bild...
Restaurangens bild…

Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *