Café Westend

Café Westend Photo @Thomas Georg
Café Westend Photo @Thomas Georg

Ett Café som har alla ingredienser för att placera sig i kategorin ”Typiskt Wien-Café” inklusive bedagad glans i inredningen, stuckatur i taket, trådslitna soffor, sura kypare och den lätta doften av kaffe blandat med cigarettrök som sipprar ut från rökavdelningen.

Med sitt läge ett halvt stenkast ifrån Westbahnhof (bara tvärs över gatan) frekventeras de av både infödda Wienare och stressade resenärer. Menyn är på fyra språk och innehåller allt du förväntar dig.
Servicen är typisk för Wien, dvs inte direkt snabb och i totalt avsaknad av leenden. Men kaffet är helt OK. Juicen till frukosten var färskpressad och brödet kändes nybakat.

Lite historia kan vi väl dryfta oss att ta upp om Caféet som ligger i Zachariashof. Den 1:a Maj 1919 tog familjen Postl och Hr Berger över det allmänt kända Café Westend, i 80 år förblev den i besittning av familjen Postl – Berger.

Café Westend interiört Photo @Philipp Naderers
Café Westend interiört Photo @Philipp Naderers

Dess rumsliknande form med sina höga, utsmyckade tak, är fortfarande till stor del väl bevarad. Här sitter också en ljuskrona som är så typisk för många Wienska Caféer. Ljuskronan verkar vara från 1950-talet.
Just på grund av sin närhet till Westbahnhof, så har Caféet alltid lockat resenärer och pendlare. Man jobbar vidare med att få nya besökare att komma hit, personal har bytts ut och matsedeln utvecklats. Frågan är räcker det för att locka dit ungdomarna och turisterna?

Ett minus för avsaknaden av WiFi. Men i väntan på tåget går jag hellre hit än sätter mig på någon av restaurangerna på Westbahnhof. Det vill säga, inte ett café som är värt en egen resa, men helt OK om man skulle ha vägarna förbi.

Totalbetyg: 2,8
Adress: Mariahilferstrasse 128, 1070 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *