Café Tirolerhof

Tirolerhof, Photo: Andreas Praefcke
Tirolerhof, Photo: Andreas Praefcke

Smet in på detta Café som man nog får säga tillhör de mer klassiska Wien Café Haus.

Här finner vi ett Café där de klassiska raka sofforna gör sitt, för att varje bord skall få känslan över att man sitter i ett litet bås.

Man får lätt känslan att dessa anrika soffor fick sin klädsel någonstans i höjd med hedenhös, och har därefter aldrig bevistat någon tvätt. Men dom är  faktiskt rena. Däremot så är dom välanvända. Dom har sina sittmärken och är nötta på sina håll.  Vissa bås mer än andra. Bland annat det jag tog min tillflykt till. 

Sitter och ser utöver mitten av Caféet, där står en av dessa klassiska montrar med massor av goda tårtor. Måste tyvärr meddela det att dom har lite svårt att ordna fram en glutenfri dito, men istället så har dom andra rätter t.ex. en skinkrulle med franska grönsaker i en majonäs liknande röra (väldigt likt legymsallad), serverades med tomater och grönsallad. God var den i all fall.
Den sedvanliga dubbla espresson var här lite blaskig, lite för tunn för min smak tyvärr.

Espresso på Café Tirolerhof
Espresso på Café Tirolerhof

När man nu sitter här vid fönstret så passar man på att njuta av det lugn, som ändå befinner sig på det här mycket klassiska Wienska Café. När dom har serverat det man har beställt så blir genast lämnad ifred med sitt. Kyparna har  självklart klassiska svarta kostymen med vit skjorta och en svart fluga som arbetsdress. Dom är väldigt trevliga och tillmötesgående.

Till skillnad från några andra institutionella Caféer här i Wien, så har dom här på Tirolerhof inte 3-4 uppsättningar av serveringspersonal i olika kategorier. Utan här är det en och samma hela tiden. Dom är ändå riktigt uppmärksamma på om man vill något, kanske inte på ögonbryns nivå men ändå väldigt tillfredställande.

Man har här rökning tillåten, men endast i avgränsat rökrum. Var in dit bara som hastigast. Konstaterade vid mitt korta besök att det absolut inte gick att missta sig på att det var rökning tillåten i det rummet.  Men de som satt där hade riktigt trevligt ändå. Det här är också ett av de Caféerna som Inte har fritt Wifi.

Detta småtrevliga Café ligger i närheten av Stats operan, Hofburg och mittemot Albertina museum vid Helmut Zilk-Platz. Dom gäster som verkar gå hit är inte dom sedvanliga horderna av turister. Utan hit går dom mer närboende samt ”urinvånarna” lite skämtsamt sagt.

Café Tirolerhof interiör bild
Café Tirolerhof interiör bild

Måste bara också får tillägga en notering om golvet. Det var nog en gång i tiden nylackat, blankt och fint. Idag har det lite mer karaktär. Det har sin charm definitivt, man ser nämligen små stigar i golvet vart folk  i årtionden har trampat. Lite smågulligt om jag får säga det själv. Sen så vill jag nog påstå att deras takkronor och övrig belysning är mer i 50 -tals stil, eller vad säger ni?

Totalbetyg: 3,3
Adress: Führichgasse 8, 1010 Wien


Publicerat

i

, , , , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Café Tirolerhof”

  1. Profilbild för Delphia

    Well put, sir, well put. I’ll ceaitrnly make note of that.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *