Café Schubert Döbling

Café Schubert  meny framsida
Café Schubert meny framsida

Café Schubert ligger utefter Döblinger Hauptstraße i 19 Bezirk, nu kan man visserligen också undra över hur många Schubert Caféer kan det finnas i Wien.

Slank in mer av en slump på detta lilla Café, för inte var det stort precis. Det första som slog emot en när man hade kommit in några steg var röklukten.
Japp här var det rökning tillåten, letade febrilt efter det som man nu har blivit van vid, ett rökfritt rum. Hittade inget sådant tyvärr, här är det rökning tillåten i hela lokalen sade face.

Café Schubert bild bord vid fönstret
Café Schubert bild bord vid fönstret

För lokalen som sådan är riktigt charmig måste jag få tillstå, den har sina små fyrkantiga Café bord och vid fönstren så finns det då lite större bord. Vid just fönster borden så finner man också soffor att sitta i, utefter ena långsidan så har man en enda lång soffa med flera små bord. Charmigt helt enkelt.

Café Schubert den dubbla espresson med liten chokladbit
Café Schubert den dubbla espresson med liten chokladbit

Beställde en dubbel espresso dagen till ära, den var av mycket god kvalitet. Bra tjocka på skummet, beskan var lagomt mycket och styrkan var helt ok. Skulle nog kunna påstå att här kan man göra en espresso bra, eller rättare sagt mer än bra. Inte prefekt men nära.

Tidningar finner man även här, dock inte några engelskspråkiga men väl Österrikiska dagstidningar samt en hel del veckotidningar. Dock kunde jag inte komma åt något fritt WiFi här, kanske mest för att dom just inte hade något överhuvudtaget. Kanske kommer det med tiden.

Café Schubert Entré vy innifrån
Café Schubert Entré vy innifrån

Jodå man har en liten uteservering även här, och med liten menar jag tre bord utställda på trottoaren. Kan inte precis påstå att det såg sådär jätte inbjudande ut att sitta där och inmundiga sin espresso. Men andra tyckte det var alldeles perfekt för just det ändamålet.

Totalbetyg: 3,0
Adress: Döblinger Hauptstraße 25, 1190 Wien


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *