Café Schopenhauer

Frukost på Schopenhauer
Frukost på Schopenhauer

I ett land som verkar vara uppbyggt runt bagerier, bröd och mjölprodukter är det inte lätt att hitta glutenfria alternativ.
Så efter ha rådbarkat min ”pidgin” Tyska och förklarat att jag måste undvika gluten samt därefter börjat beställa en ost och skink tallrik, så berättar kyparen som är väldigt service minded att här på Schopenhauer så har vi en helt glutenfri frukost alternativ. När jag nu så här inser att de har en hel frukost som är glutenfri  måste jag ju bara testa.

Trots att jag just redan har ätit en frukost hemma.
Men i sann Hobbit-anda bestämde jag mig här för second breakfeast, man säger väl ”a man gotta do what a man gotta do”.
In kom en, förlåt tre, fullmatade tallrikar med ost, skinka, paprika, tomater, apelsinmarmelad, äggröra, någon slags tonfiskröra, smör och två individuellt förpackade glutenfria bröd.  Apelsinjuice och en kanna te kompletterar bilden.

Frukost på Schopenhauer
Frukost på Schopenhauer. Notera de garanterat glutenfria bröden

Detta var en riktig god frukost, till och med en av dom bättre ur ett glutenfritt sätt at se på det hela. Jo man står sig rätt länge på den här frukosten kan jag intyga. Till och med så står man sig i många timmar. Tog dagen till ära en stor kopp med Mocca till efterrätt. Här var just Moccakaffet riktigt gott. Det var lagomt kaffeskummigt, inte för stor och framför allt, det smakade kaffe.

Cafét är mysigt. Lagom långt mellan borden för att skapa en illusion av avskildhet. Tror jag och frun var de enda icke-österrikarna vid vårt besök. Här har man också infört rökfritt i hela lokalen och man har gott om dagstidningar att läsa. Vill man nu sitta i fred och läsa tidning så rekommenderas det att man sätter sig efter ena kortsidan, där har man små bås med lite högre sittryggar vilket ger en avskildhet mot övriga lokalen.

Detta är också ett Café som har ett biljardbord i mitten av lokalen, så skulle man känna att man behöver röra på sig lite sådär lagomt så kan man alltid ta ett parti ”Carambol”.

Frukost på  Schopenhauer
Inredningen är helt OK

Ett annat plus är att dom har flera rätter som är både glutenfria och laktosfria. Det enda som man behöver göra är att säga till så visar dom vilka dessa rätter är och även förklarar på god engelska om så behövs. Även här har man gott om olika alternativ vad det gäller söta efterrätter iform at tårtbitar och kakor. Det går också att få glutenfria tårtbitar t.ex dunkle Schokotarte eller varför inte deras weiße Mohntarte.

Ett litet minus är avsaknaden av internet hade jag tänkt skriva eftersom jag inte kunde hitta något fritt wifi, men när jag nu sitter och sumerar samt läser på deras hemsida så har man just ett fritt Wifi. Det är bara att fråga så får man tillgång till det. På flertalet platser så har man också strömkontakter vilket gör att man kan faktiskt sitta här och göra lite distans arbete samtidigt som man tar sin kaffe eller något av alla fina testorter som dom också har här.

Frukost på Schopenhauer
På sommaren kan man även sitta ute om man så önskar.

Totalbetyg: 4,1
Adress: Staudgasse 1, 1180 Wien
Hemsida: http://www.cafeschopenhauer.at


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *