Café Rutiga Duken

Café Rutiga Duken Härnösand
Café Rutiga Duken Härnösand @Photo Owner Rutiga Duken

Denna gång har jag rört mig ett stycke norrut från Wien, närmare bestämt till Sverige och Härnösand. Här var jag då in på detta riktigt mysiga Café Rutiga Duken, som har anor från 50-taltet här i Härnösand.

I centrala Härnösand finns Rutiga Duken, här har man bibehållit hemma känslan i möblemang och dekorationerna. Det här är Caféet som har tagit secondhand till nya nivåer, hela inredningen är en härlig blandning av gammalt och nytt.

Var riktigt nöjd med att sitta här och dricka min espresso, och den var riktigt god dessutom. Alldeles lagom på alla sätt, inte för stark och inte för svag. Skall man nu säga något negativt om espresson så behöver den anpassas lite mer till vatten kvaliteten som råder i Härnösand.

På sommar tid brukar man ha en rätt stor uteservering. Känner man sig lite mer hungrig så går det aldelens utmärkt att sätta sig ner och äta en lunch här. Dock är det inget jag själv har testat men den skall vara välsmakande enligt hörsägen. Dom har här egen bakade tårtor, bullar, kakor samt också smörgåstårtor (taget från deras FB sida).

Café Rutiga Duken Härnösand
Café Rutiga Duken Härnösand @Photo Owner Rutiga Duken

Här är det blandat stilmässigt mellan udda soffor och lika udda stolar samt porslinet, man har också vackra talande ord på väggarna. Vilket gör att mysfaktorn ökar på Caféet. Tag er gärna tiden att svänga av och kör in till Centrala Härnösand, för en liten fika på detta gemytliga Café.

Totalbetyg: 3,3
Adress: Västra Kyrkogatan 1, 87131 Härnösand


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Café Rutiga Duken”

  1. Profilbild för Ulf Fryklund
    Ulf Fryklund

    Skulle nog vilja påstå att det är det mysigaste caféet i vackra Härnösand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *