Café Rüdigerhof

Café Rüdigerhof Entré
Café Rüdigerhof Entré

Som avslutning på #Blogg100 så har jag valt Café Rüdigerhof, som ligger inte så långt ifrån Nachmarkt.

Valet här föll här just för det totala lugnet som råder och att det ligger där det ligger i 5:e Bezirk, mitt i mellan U-Bahn stationerna Pilgramgasse och Kettenbrückegasse. Detta är ett av de bästa chill platserna i Wien, kanske till och med i hela Österrike, men vad vet jag. När man har tankarna på hur det ser ut i Wien, så är det här en underbar liten oas.

Café Rüdigerhof Interior
Café Rüdigerhof Interior

Det finns rum för rökare och icke-rökare. Rökrummet är nog det snyggaste jag sett på länge, det ger den där Wiener känslat att så här skall ett Wiener Café se ut. Den Rökfria avdelningen är lite mindre, eller rättare sagt mycket mindre samt att det är kanske inte riktigt lika coolt där. Men det är fint och givetvis är det mycket fräscht i båda rummen.

Espresson smakar som den ska, men ja skall man vara lite petig så visst borde dom kunna den saken bra mycket bättre. Den är god och har skum. Saknar dock lite sälta och beskan kan vara lite i överkant. Får återkomma med en ny fräschare recension lie senare.

Visst har man dagstidningar att välja emellan, dock inte som utbudet på Landtmann eller Café Central men tillräckligt.
Fritt WiFi hittade jag inte dagen till ära, men det kommer väl så småningom.

Det är Rüdigerhof som äger Caféet Rüdigerhof, Caféet grundades i April 1903. Det här Caféet  har alltid varit en populär mötesplats för konstnärer, intellektuella och wienska kaféälskare. Etableringen går tillbaka till 50-talet och 60-talet och har sedan dess ändrats bara minimalt.

Café Rüdigerhof Uteservering
Café Rüdigerhof Uteservering

Värt att ta upp är den stora uteservering som med sin utsikt över Wien floden är en ypperlig plats att finna lugn och ro. Man har också på tre olika terrasser gamla lönn träd planterade.

Kan rekommendera ett eget besök hit, dessutom går det snabbt att ta sig hit.
Detta är också ett av de Caféerna som man kan räkna till Institutionerna i Wien. Den har den där rätta känslan för hemma vardagsrum i Café stil.

 

Totalbetyg: 4,0
Adress: Hamburgerstraße 20, 1050 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *