Café Ritter

Café Ritter Entré. Bildägare Café Ritter
Café Ritter Entré. Bildägare Café Ritter

Café Ritter tillhör dom anrika Caféerna i Wien, vilket i sig innebär en viss känsla i miljö och smak.

Här vill jag tillstå att mysighets faktorn är av stora mått, det är trots allt ett gammalt café. Öppnades på nuvarande adress runt 1905, men som Café Ritter startades det redan 1876. Då i hörnet av Amerlingstrasse/Gumpersdorfer Strasse.

Caféet har åter öppnade igen 2010 efter en konkurs 2009.

Café Ritter inrednings bild. Bildägare Café Ritter
Café Ritter inrednings bild. Bildägare Café Ritter

Miljön är verkligen klassisk i sitt utförande, man har alla de attribut som avkrävs av ett Wiener Caféhaus. Takkronor som smakfullt glider in i miljön, de små Café borden med tillhörande stolar och givetvis de rakryggade sofforna. De sistnämnda är ändå rätt sköna att sitta i.

Personalen, ja vad säger man om dem. Gå kurs i uppförande skulle man vilja skrika rätt ut ibland, men så kommer den dagen när allt bara stämmer så attans bra. De är trevliga och artiga, låter en vara när man har fått det man beställt. Vilket är väldigt skönt om man vill sitta i fred och skriva eller läsa. Så överlag så får dem helt klart godkänt.

Café Ritter Inrednings bild över tårtdisken. Bildägare Café Ritter
Café Ritter Inrednings bild över tårtdisken. Bildägare Café Ritter

Hit kommer det rätt många turister och shopping sugna ortsbor. Huruvida lokalboende går hit eller inte låter jag vara osagt, men visst kan man se en och annan intressant personlighet som sitter här och diskuterar livet.
Tager man en espresso så förväntar man sig en viss styrka och beska, den kommer inte ända fram tyvärr. Men den är godkänd ändå. Den har värmen och trots allt en viss beska ändå, krämigheten får dom jobba mera på.
Tyvärr så kollade jag aldrig in huruvida dem har ett ok tårtutbud denna dag, fast jag törs nog säga att visst fins det här att få en apfelstrudel med vaniljsås eller grädde om man så vill.

Dagstidningar finner man som sig så bör även här i detta Wiener Caféhaus. Det där fria WiFi:t hittade jag inte denna dag, så det blir till att återkomma en annan gång.

Totalbetyg: 3,3
Adress: Mariahilfer Straße 73, 1060 Wien
Hemsida: http://www.caferitter.at/

 


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *