Cafe Restaurant Bar Brigittenau

Cafe Restaurant-Konditorei Brigittenauj Entré
Cafe Restaurant-Konditorei Brigittenauj Entré

Det här Caféet ligger lite utanför Wiens stats kärna, närmare bestämt i 20:e Bezirk.

Miljön för uteserveringen kanske inte är den bästa, med tanke på trafikgatan som går alldeles utanför. Men man har gjort det bästa av det hela och inramat med lite högre växter i krukor. Det ger en liten mer lummig känsla när då sitter där och inmundigar sitt kaffe.

Väl innanför så möts man av det där typiska Wienska kaffehus atmosfären, det är mörkt och sofforna är nedsuttna. Till och med personalen är Wiensk i sitt sätt, lite sådär lagomt sura. Kan kanske tas för att dom är otrevliga, men så är inte fallet. Man har här också separerat rökarna, så dom har fått en alldeles egen liten del av Caféet. Dörren går säkert att stänga men det verkar inte gästerna tycka är nödvändigt, så den stod öppen hela tiden jag var där.
Borden är små och gör att miljön blir riktigt trevlig, man kan sitta ostört och läsa sin tidning som man kan låna här.

Den sedvanliga espresson var av helt ok kvalité, lite väl vattnig men som sagt ok. Fins potential till förbättring på den fronten, så även med deras cappuccino. Här kan man även ta sig en frukost om man så vill, visserligen serverar dom den inte längre än till 12 -tiden. Den är välsmakande och väldigt lik alla andra. Dock har man inte färskpressad juice.

Fritt WiFi är inget som ligger för dom, eller rättare sagt man har inget WiFi överhuvudtaget. Det kan tyckas konstigt eftersom dom ligger inte allt långt ifrån en Teknisk Högskola TGM (Technologisches Gewerbemuseum) vilket är ett yrkesinriktade gymnasie med Matura samt högre teknisk federal utbildning och forskningsinstitut.

Totalbetyg: 3,0
Adress: Jägerstraße 69, 1200 Wien


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *