Café Restaurang Bürgerhof

Café Restaurang Bürgerhof Entré
Café Restaurang Bürgerhof Entré

En av de bättre Café Restaurangerna här i närheten av hemmet i 18 Bezirk, är detta Café Restaurang Bürgerhof.

Miljön inne slår en med slägga, här är det trä och brunt som gäller, tygerna är dock i mörkröd färg. Väggarna är ljus beiga med trä ramar runtom, som i sin tur är brun färgade. Blir i alla fall riktigt snyggt när man har kommit in och satt sig. Självaste stilen gör också att det i hela taget känns vardagsrum över det hela. Vid fönstren så slåss soffor med raka ryggar med trästolar, väldigt klassiskt Wien skulle jag säga. Borden är inte jätte stora men passar väldigt bra in i lokalen, vita dukar ligger på alla bord inne och ute.

För jo man har en ganska så stor uteservering som är i direkt anslutning till Entrén. Uteserveringen har gott om sittplatser och är inglasad, samt att man har planterat stora träd utanför i anordnade blombänkar.

Café Restaurang Bürgerhof in till Uteserveringen
Café Restaurang Bürgerhof in till Uteserveringen

Det är tyvärr inte sådär jätte handikapp anpassat, med tanke på att det är en trappa upp och att WC är en trappa ner i källaren. Ingen hiss finns, kan meddelas.

Även om nu det inte är riktigt handikapp vänligt så är dom som kommer hit i övre medelåldern läs här 70 år och uppåt. Visserligen så var jag här vi lunch tid, så det kanske är därför.

Café Restaurang Bürgerhof Uteservering. Bildägare @www.buergerhof.at
Café Restaurang Bürgerhof Uteservering. Bildägare @www.buergerhof.at

I övrigt så var det mestadels boende som satt här och åt och drack gott. Ett förirrat par verkade vara turister, fast här kan jag faktiskt ha fel också.

Maten är väldigt god, bra sparris var det dom hade. Bra lagad var den, fans gott om stuns kvar i den vilket jag uppskattar väldigt mycket. För det här med att få en ledsen sparris det går bara inte för sig. Den sedvanliga espresson var god till och med mer än så, jätte god kort sagt.

Café Restaurang Bürgerhof, Dags för bild på en Espresso
Café Restaurang Bürgerhof, Dags för bild på en Espresso

När vi kommer till Servicen så var den riktigt bra, kom ut och frågade med jämna mellanrum om det var något mer som önskades. Här lekte dom inte heller kurra gömma med oss gäster, utan var bra uppmärksamma trots att dom sprang både ute och inne.

Café Restaurang Bürgerhof. Dukningen
Café Restaurang Bürgerhof. Dukningen. Bildägare @www.buergerhof.at

Notan kom när jag bad om det, ingen sådan där handskriven lapp med några siffror på utan ett riktigt kvitto. Prisnivåerna ligger lite över det normala här i Wien. Men då får man också bra service och inte att förglömma en bra vällagad mat med många alternativ på glutenfri mat.

Dagstidningar kunde man givetvis sitta och läsa här. Däremot så finns här inget fritt WiFi att tillgå.

Totalbetyg: 3,8
Adress: Gentzgasse 127, 1180 Wien
Hemsida: http://www.buergerhof.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *