Café Prückel

@Photo owner Café Prückel
@Photo owner Café Prückel

Detta Café som också skall räknas till skaran institutioner är inrett i en 1950 -tals stil. År 1903 öppnade Maxime Lurion, Kaffeehaus Lurion, som i början av 1950-tal byggdes om, och vars stil fortfarande är den som råder i Caféet. Sånär som på den bakre delen som också är rökarnas avdelning. Den återfick någon gång under 1980-talet sin tidigare Jugendstil.

Här sker det alltid någonting varje vecka, det kan vara musiker som kommer och spelar piano, sen har man också litteratur aftnar här. Bakverken är av egen produktion, och visst är dom goda. Sådär krämiga och härliga tårtbitar.Den där dubbla espresson som jag ståndaktigt brukar ta, den intog jag även här. Den var riktigt god, bra styrka och smaken far sådär riktigt härlig.

Café Prückel inrdning @Photo owner Café Prückel
Café Prückel inrdning
@Photo owner Café Prückel

När man sitter här i en miljö som har blivit kulturminnesmärkt om jag förstod det hela rätt, det är en underbar känsla. Man tar sin tidning och försvinner en stund i 50 -tals epoken. Visst kan man väl bättra på servitörernas känsla för feeling, men gör man sina tappra försök att beställa på Tyska, så är dom inte helt oäven att gå över till Engelska. Så lite ge och ta som det bruka heta.

Det är sällan några horder av turister som kommer hit och sätter sig, trots att det ligger väldigt Centralt i Wien. Utan dom som kommer det är lokalbefolkningen samt studenter. Den senare skaran ”studenterna” kan sitta rätt länge och göra sina läxor. För visst har dom fritt WiFi här, det börjar nog bli mer en regel än undantag numera att det finns att tillgå.

Det som ligger Caféet lite i fatet just nu är en händelse som skedde i Januari i år. Där chefen för Caféet hade kritiserat ett lesbiskt par som hade kysst varandra inne på Caféet. Senare så fick också denna chef offentligt be om ursäkt i dagstidningar, den 15:e Januari närmare bestämt. Och den 16:e Januari så var det en stor protest utanför Caféet där omkring 2000 tusen personer deltog. Den dagen var Caféet stängt skall tilläggas.

Skall tilläggas att betyget ger jag utan att ta med den sista händelsen i beräkningen.

Totalbetyg: 3,6
Adress: Stubenring 24, 1010
Hemsida: http://www.prueckel.at

 


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *