Café Oper

Café Oper Entrén
Café Oper Entrén

Efter ha suttit hemma och funderat i några dagar: Vilket Café skall man nu titta in på? så löste sig det hela liksom av sig självt  när jag var ute och promenerade nere i Centrum av Wien. Gick förbi stora 0pera huset här i Wien varpå jag såg skylten Café Oper och måste ju då undersöka,  vad kan dom erbjuda? har dom en trevlig miljö? osv. Från tanke till handling  intog jag så detta anrika Café för en kopp ”kaffe”.

Café Oper tillhör den här skaran av  sekelgamla Wienercaféen eller institutioner av Wienska Caféer. De som med viss stolthet benämner sig: ”äkta” Dom själva hävdar att de har en unik kombination av musik, kultur och utmärkt Café atmosfär. Och jo atmosfären är hög.  Kanske inte just det där hemma mysiga, men vad gör det när du sitter på Café Oper och blickar ut över statsopera brunnen, Kärntnerstrasse, Opernring och alla människor som flanerar förbi eller rusar till och från tunnelbanan och spårvagnarna.

IMG_2823.JPGNu blir det ju sällan som han har föreställt sig att saker och ting skall ske, så när jag väl hade gott igenom menyn om vilken kaffe jag skulle ta denna dag, vilket förvisso alltid brukar  sluta med att det är en dubbel espresso. Hur som helst så kommer kyparen och vi råkas i samspråk om kaffe och dylika saker på en blandning mellan Tyska och Engelska. Ställde jag den där lite besvärligare frågan om glutenfri lunchrätt och kanske en glutenfri efterrätt?  Varpå kyparen säger att det ordnar vi. Jodå en gigantisk osttallrik med fem sorters ostar kommer in.  Och eftersom jag nu inte kunde ta bröd till så verkade köer tycka synd om mig och fick jag desto mer ost. Så en stor tallrik med ost blev nu genast ännu större. Ostarna var alldeles utsökta, en välbalanserad kombination av olika sorter.  Allt från riktigt mustiga med mycket smak till lite mer lätta i smaken.

Chokladmousse Tårta
Chokladmousse Tårta

Sitter så efter en massa god ost och njuter av stunden när den väldresserade kyparen uppenbarar sig igen ur tomma intet känns det som, och frågar om efterrätten skall serveras nu eller om en liten  stund. Jag väljer att det går bra om en liten vilket också sker.  Efterrätten är en bit av himmelriket i form av en chokladmousse tårta med en glutenfri brödbotten.  Den både ser ljuvlig ut den är ljuvlig att äta.  Efter denna lilla visit i de högre höjderna kommer vi till det som jag från första början skulle ha: KAFFE alltså.  Dags att höja på ögonbrynet en aning och vips så står vår kypare där igen. Beställer det som jag brukar beställa: en dubbel Espresso. Café Oper´s version är stark – nästan lite för stark för min smak. Men lite socker så löste sig det problemet väldigt snabbt. Överlag så var espresson riktigt god.  Prisvärd? Tja där är säkert smaken som baken så att säga, men när man betraktar förhållandet pris och kvalitet så är det absolut värd det.

Interiör bild inne på Café Oper Wien
Interiör bild inne på Café Oper Wien

Tyvärr så tar inte detta Café kontokort överhuvudtaget så det är bäst att man ser till att man har kontanter med sig. Någon jag hade inte hade! Men det var inga som helst problem att gå iväg och hämta ut pengarna på närmaste bankomat.
Här litar man verkligen på att man verkligen kommer tillbaka och betalar för sig. EN inställning som i längden gynnar alla.

Totalbetyg: 3,8
Adress: Opernring 2, 1010 Wien
Hemsida: http://www.cafeoperwien.at/


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *