Café Naber

Café Naber
Café Naber

Café Naber det var verkligen speciellt.
Det första som slog mig var, här har tiden stått stilla. Caféet är väl kanske mest inte riktigt tänkt som ett Café, vilket också kändes.

Caféet tillhör dom institutionella Caféerna i Wien, detta Café har funnits sedan 1908. Eller ja Naber har funnit sedan 1908 och Caféet som här ligger på Wipplingerstrasse sedan 1955.

Lite kul att dom har en uteservering, visserligen är den väldigt liten men ändock en uteservering. Hit går man mest idag för att köpa sina rostade bönor och få dom malda om man vill det. Som sagt hela konceptet med Naber är mer en kaffe butik än Café. Fast man har i första hand givetvis möjlighet att ta en espresso eller valfri kaffe dryck att ta med sig.

Det som ligger som ett jätte minus är det fortfarande rökning tillåtet inne i Caféet, vilket gör att för min del så blir det inga fler gånger här bakom disken. För jo man går in mellan två diskar för att ta sig till dom bakre regionerna av Caféet som då är rökavdelningen.

Café Naber
Café Naber

Men visst har man dagstidningar att låna. Här kan man också sitta i mjuka soffor som har varit nedsuttna i både ett och annat årtionde. Man kan också sitta här och spela ett eller annat brädspel också.

Lokalen bakom är väldigt enkel, nästan på gränsen till riktigt tråkig. Man  har visserligen gjort inredningen till en ”grej” i sig. Taklamporna är helt klart stora och med tyg runtom. Sofforna stora och skall väl vara ombonade. Man slås lite av tanken om 50 -tal och 60 -talet i inrednings stil. Borden är inte allt för stora och dom är bruna, men man kan sitta fyra runt dom utan problem.

Café Naber
Café Naber

 

Totalbetyg: 3,0 (Mest för att espresson var väldigt god)
Adress: Wipplingerstrasse 25, 1010 Wien
Hemsida: http://www.naberkaffe.com


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *