Café Museum

Interiörbild på Café Museum
Interiörbild på Café Museum

Det här Caféet tillhör också ett av dom äldre här i Wien.
Vill nog påstå att detta Café tillhör den skara som man kallar för Kaffe hus, och är väl värt ett eget besök.

Café Museum öppnades i slutet på 1800-talet på Operngasse 7. Det är då alltså samma hus som vi idag bevistar detta anrika Café.

Hela Caféet är byggt i två stycken armar, som formar ett V därifrån man kommer in på hörnet. Utmed båda sidorna närmast fönstren så återfinner vi dessa små behändiga bås. Dom är liksom formade för att skapa en liten mer avskild atmosfär i ett stort Café. Man känner sig verkligen som om man satt hemma i soffan, och knappade på sin dator. Här får man verkligen den där 30 -tals känslan,  när man nu sitter här och avnjuter din espresso i godan ro. Visst kan det här också bli rätt mycket med folk, men tack vare den trevliga atmosfären och alla dessa mjuka soffor. Så blir ljudnivån här inne riktigt behaglig. Servitörerna dom kan verkligen sitt jobb, dom har bra koll både på dom som har valt att sitta ute. För jo man har här en liten ute servering, tyvärr så är det lite väl mycket biltrafik för min smak för att jag skulle vilja sitta ute och njuta.

Däremot så intager man väldigt gärna under alla årstider en stunds lugn inne på Caféet. Under sommartid så är det dessutom svalare inne än ute, vilket för en stackars Svensk kan vara riktigt skönt. Här har man också dagstidningar att låna från flera internationella utgivare. Givetvis så har man här fritt Wifi, och jo Café Museum till hör den allt större skalan som har Freewave hotspots. Läs mer här om dessa hotspots.

Kan väl intyga att dom har riktigt goda tårtor på detta Café, när det gäller glutenfria alternativ så är valet något begränsat även här. Man har givetvis en schokomousse torte, den är dock inte mjölkfri om man har sådan önskemål. Hela den här kaffe kulturen som man har här, är egentligen helt fantastisk. Man får sitta i lugn och ro i flera timmar med sitt vatten och kaffe. För det har väl igen undgått att här får man alltid, ett glas med gott vatten till sitt kaffe. Får du inget vatten till kaffet, så förbered dig då oftast på en besvikelse. Nu kan man säkert ta det med en liten nypa salt, för sannings enligt så stämmer det väl inte riktigt. Men visst är det lite kul allt det fortfarande hänger kvar, detta att man skall servera vatten till kaffet.

Man restaurerade detta anrika Café på tidigt 2000-tal, när man väl gjorde detta så såg man till att inredningsstilen gick tillbaka till 1930-tals stil, såsom det var tänkt av Adolf Loos.

Annat som är väl värt att ta upp, är att här är det helt rökfritt. Rökare är hänvisade ut på deras uteservering/terass. Här tar man också kort, vilket man långt ifrån gör på alla Caféer här i Wien. Så för att vara på den absolut säkraste sidan, så ha med er kontanter. Det här är landet där kontanter är bäst att ha med sig.
Har man nu som jag lite sisådär med kunskaper i det Tyska språket, så kan dom här mycket god Engelska och med all säkerhet några språk till. Men som sagt Engelskan är mycket god samt det att dom är riktigt vänliga här. Framförallt när man har försökt att göra sig förstådd på deras modersmål.

Totalbetyg: 3,8
Adress: Operngasse 7, 1010 Wien
Hemsida: http://www.cafemuseum.at/


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *