Café Mozart

http://www.homepages.ucl.ac.uk/~ucfbyna/photo_Vienna.htm
Café Mozart Wien
@Photo Yoshitaka Nara

Med sitt läge precis bakom operan, granne med Hotel Sacher och med utsikt över Albertina så ligger Café Mozart mitt i turiststråket. Något som absolut märks på besökarna. Under tursitsäsong är uteserveringen i princip alltid fullsatt. Man kan dock oftast hitta en plats inne, där det de facto både är lugnare då man slipper trafikbruset och betydligt bekvämare med klassiska sköna soffor.

Servicen är oklanderlig och språkkunskaperna hos personalen imponerande.
Miljön är precis vad man förväntar sig, med kristallkronor i taken och speglar på väggarna. Är dock svårt att komma ifrån känslan av ”Turistfälla”, men tror det mer beror på att jämfört med övriga gäster känner jag mig som infödd Wienare än på stället som sådant.

http://www.cafe-mozart.at/
Café Mozart Interiör bild
@Photo owner Café Mozart

Självklart kan man äta både frukost, lunch och middag här. Kaffé-utbudet är rikligt, likaså urvalet kakor och tårtor. Självklart har det fri WiFi (Freeway) och kapaciteten är fullt godkänd.

Kan absolut rekommendera att stanna till här för en kopp kaffe eller varför inte en enklare lunch. Men skulle rekommendera att diskret undvika när turistsäsongen härjar som värst.

 

Totalbetyg: 3,6
Adress: Albertinaplatz 2, 1010 Wien
Hemsida: http://www.cafe-mozart.at


Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *